Home / Rheden-Regiobode / Ontwerp voor toekomst van Dieren ter inzage

Ontwerp voor toekomst van Dieren ter inzage

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft, samen met bewoners, ondernemers en organisaties, een nieuwe structuurvisie opgesteld voor het dorp Dieren. Iedereen kan hier tot 8 januari zijn mening over geven. Op 12 december is aan Diderna een pop-upstore geopend voor geïnteresseerden.

De ontwerpstructuurvisie voor Dieren, getiteld Dieren, Mijn Dorp van Morgen, benoemt de kwaliteiten van het dorp, maakt ruimtelijke keuzes voor de toekomst en geeft een ontwikkelkoers richting 2030. De structuurvisie beschrijft hoe het dorp er in de toekomst uit zou moeten zien en welke maatregelen in de komende jaren genomen moeten worden om dat te bereiken.
Hierbij wordt rekening gehouden met uiteenlopende vraagstukken als vergrijzing, locaties die verbeterd kunnen worden, leefbaarheid in de buurt en wat daar voor nodig is, het bedrijventerrein en het gebied langs het Apeldoorns Kanaal.

Om te achterhalen welke vragen er leven, zijn eerst zo’n twintig bewoners, ondernemers en organisaties geïnterviewd. Daarna zijn er ideeën ontwikkeld en oplossingen bedacht voor de vragen. Hierover is eind 2017 een gebiedsconferentie gehouden. Ruim zestig enthousiaste en betrokken deelnemers gingen tijdens deze avond met elkaar in gesprek over de toekomst van Dieren. Een deel van de ideeën en oplossingen die toen naar voren kwamen, is begin 2018 met een internetpeiling aan een breed publiek voorgelegd. Via de projectwebsite www.mijndorpvanmorgen.nl reageerden enkele honderden mensen op de verschillende thema’s, vraagstukken en stellingen.

Al deze informatie is verwerkt in de ontwerpstructuurvisie. Deze ligt nog tot en met 8 januari ter inzage bij de servicebalie in het gemeentehuis in De Steeg. Via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.mijndorpvanmorgen.nl is het ontwerp ook in te zien. In de tijd dat het ontwerp ter inzage ligt, kan iedereen hierop reageren. Daarna wordt gekeken of de reacties aanleiding geven om de ontwerpstructuurvisie te wijzigen. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in het voorjaar van 2019 een besluit over de ingediende reacties en de structuurvisie Dieren.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden op woensdag 12 december van 16.00 uur tot 20.00 uur terecht in de tijdelijke winkel bij Diderna 7. In deze pop-up store is de structuurvisie op papier in te zien, zijn informatieve posters te bekijken en zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

Lees ook

Nieuwe bestuursleden voor Rhedens Dorpsbelang

RHEDEN – Het bestuur van Rhedens Dorpsbelang gaat er anders uitzien. Er is een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.