Home / Doesburg-Regiobode / Nieuwe wijkraad biedt De Ooi een oor èn een stem

Nieuwe wijkraad biedt De Ooi een oor èn een stem

DIEREN – De Ooi in Doesburg heeft een volledig nieuwe wijkraad. De raad wordt gevormd door een forse groep enthousiaste bestuursleden en vrijwilligers, die zich willen inzetten voor de belangen van de bewoners. Zaterdagmiddag is het bestuur voor een kennismaking te vinden op het Burgemeester Keiserplein.

“We hopen dat op zaterdag 15 december aanstaande veel bewoners van De Ooi naar het Burgemeester Keiserplein komen”, zegt de kersverse voorzitter Berry Wolsink (foto). De nieuwe wijkraad zorgt voor gezelligheid met een kerstboom, warme glühwein en chocolademelk en iets lekkers voor kinderen. Het hele bestuur is er van 13.00 tot 16.00 uur. Berry: “We laten ons zien en we hopen van zoveel mogelijk mensen te horen waar aandacht voor nodig is of welke ideeën ze hebben voor verbeteringen in de wijk. We willen de bewoners van De Ooi een stem geven.”
Wolsink vervolgt: “Teveel mensen in De Ooi hebben het gevoel dat er niet naar hen wordt geluisterd en dat er besluiten worden genomen waarbij ze niet betrokken zijn. Daar wil het nieuwe bestuur van Wijkraad De Ooi verandering in brengen!” De nieuwe wijkraad wil vooral luisteren en van bewoners van De Ooi horen waar ze zich zorgen over maken, waar ze zich aan ergeren, wat hun problemen zijn, maar ook welke ideeën bewoners zelf hebben voor verbeteringen, welke wensen er leven en welke dromen ze koesteren voor henzelf, hun kinderen en de wijk. Om te beginnen wil de wijkraad maximaal investeren in contact en communicatie met wijkbewoners. Er komt onder andere. een nieuwsbrief en er zijn al een website en een facebookpagina in de lucht. Het e-mailadres wijkraaddeooi@gmail.com staat natuurlijk altijd open voor vragen en opmerkingen. “Maar spreek ons vooral ook persoonlijk aan!”, aldus Berry.
“De wijkraad wil geen verlengstuk van de gemeente zijn, maar een serieuze gesprekspartner namens de bewoners van De Ooi”, benadrukt Berry. De wijkraad wil daarom ook werken aan een goede relatie met het gemeentebestuur en woningcorporatie IJsselland. De eerste stap wordt gezet op 18 december tijdens een kennismakingsgesprek met wethouder Peter Bollen.

“Er staat veel te gebeuren op De Ooi en daarom is een sterke wijkraad met een goed contact met de bewoners van de wijk erg belangrijk. De gemeente wil dat we van het gas af gaan en in de komende jaren zal een aantal kinderspeelplaatsen verdwijnen en plaatsmaken voor speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor kinderen, ouderen en tieners samen. Aan de Koppelweg worden nieuwe woningen gebouwd, het Looierspark wordt heringericht en IJsselland gaat bijna honderd woningen slopen en nieuw bouwen. Dat levert allemaal veel onzekerheid en vragen op, bovenop de kopzorgen die veel bewoners met een laag inkomen toch al hebben”, somt Wolsink op. “De wijkraad wil bewoners zowel een oor als een stem bieden.”

Zelf heeft Berry overwogen om de wijk te verlaten vanwege de negatieve sfeer die er soms heerst. Maar hij heeft ervoor gekozen om te proberen de wijk, waar hij geboren en getogen is, samen met andere bewoners mooier, beter en gezelliger te maken. “Als we samen optrekken kunnen we veel bereiken”, daarvan is Berry overtuigd. Als bewijs noemt hij Huiskamer De Ooi, een ontmoetingsplek voor wijkbewoners die nauwelijks nog de deur uitkomen of iemand spreken. Deze is door de nieuwe wijkraad in slechts enkele weken uit de grond gestampt. Iedere donderdagochtend staat in de Huiskamer een lekker kopje koffie klaar in de vestiging van Plusfit aan de Wilgenstraat 4. Bezoekers worden er ontvangen door een groep enthousiaste gastheren- en gastvrouwen. Samen maken ze het gezellig.
Een tweede bewijs dat ‘het kan als je ‘t wilt’ is de kerstboom op het Burgemeester Keiserplein. Na jarenlange afwezigheid is de kerstboom terug. Een mooi punt voor kennismaking met de nieuwe leden van de raad. Berry besluit: “Zaterdag 15 december wordt een belangrijke dag. Hoe meer bewoners komen, hoe gelukkiger ik zal zijn en hoe beter de wijkraad op 18 december aan de wethouder kan vertellen wat bewoners van De Ooi bezighoudt.”

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.