Home / Nieuws / Nieuwe visiteauto’s voor huisartsenposten

Nieuwe visiteauto’s voor huisartsenposten

VELP – Onze Huisartsen die huisartsenposten in Velp, Arnhem-Zuid en Zevenaar ondersteunt, heeft vier nieuwe visiteauto’s. Directeur Eric Scheppink nam half december de sleutels van de nieuwe Volvo’s in ontvangst.

De nieuwe voertuigen vervangen de huidige auto’s en zijn uitgerust met de benodigde apparatuur. In spoedgevallen is het van belang dat de huisarts snel ter plaatse is en medische hulp kan bieden. Een dienstauto met medische uitrusting en een goed opgeleide chauffeur zijn daarbij onmisbaar.
De huisartsendienst regio Arnhem beschikt over felgele visiteauto’s’ met striping. Deze auto’s worden ingezet om patiënten te bezoeken, die om medische redenen niet naar de huisartsenpost kunnen komen. De auto’s zijn uitgerust met professionele medische apparatuur, zoals zuurstof, AED (automatische externe defibrillator) en een uitgebreide verzameling medicamenten. Zo kan de arts deskundig acute hulp verlenen.
Met de overhandiging is tevens de samenwerking met Meditaxi opnieuw voor vier jaar bekrachtigd. Meditaxi is gespecialiseerd in het vervoer en de assistentie van de visiterende huisarts. Het team van de huisartsenpost bestaat uit huisartsen, triagisten, physician assistenten en chauffeurs. Samen zorgen ze er voor dat mensen, die ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed medische hulp nodig hebben, goed worden geholpen.
Mocht u buiten kantoortijden met spoed een huisarts nodig hebben, bel dan altijd eerst met de huisartsenpost via het centrale nummer 0900 – 1598. De triagist die u aan de telefoon krijgt, stelt vragen en bepaalt hoe dringend de zorgvraag is. Ze noteert uw gegevens en geeft advies. Als het nodig is, maakt zij een afspraak bij één van de huisartsenposten. Ook kan zij een visite van de dienstdoende huisarts inplannen of de huisarts vragen u terug te bellen.
Vanaf dinsdag 21 januari kunnen mensen uit de regio Velp ‘s avonds en in de weekenden niet meer bij de huisartsenpost bij Ziekenhuis Velp terecht aangezien die post haar deuren sluit. Mensen die een dokter nodig hebben zijn dan aangewezen op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Die zit vanaf 21 januari in een nieuw onderkomen aan de achterkant van Rijnstate.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.