Home / Brummen-Regiobode / Nieuwe taaltrainers in Brummen

Nieuwe taaltrainers in Brummen

BRUMMEN – Op donderdag 22 november heeft een nieuwe groep vrijwilligers van Taalhuis Brummen-Voorst de training Taal voor het Leven afgerond in de bibliotheek van Brummen. De vrijwilligers gaan zich inzetten om taalvragers vooruit te helpen.

Trainer Gerard Meijerink heeft de vrijwilligers in vier avonden een basis meegegeven om van start te gaan. De vrijwilligers ontvingen een certificaat, een roos en een chocoladeletter. In een gezamenlijke terugkoppeling noemen zij het ‘een leuke en vooral leerzame training’. Docent van Taalhuis Brummen-Voorst, Caroline Sparenburg, gaat vervolgens de vrijwilligers voorstellen aan taalvragers. Samen gaan zij met de taalvraag aan de slag.
Een nieuwe training voor begin 2019 wordt gepland. Geïnteresseerden kunnen alvast een mail sturen naar taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl. Zodra de nieuwe data en locatie bekend zijn, worden geïnteresseerden geïnformeerd.

Taalhuis Brummen-Voorst is een netwerkorganisatie van partijen die zich gezamenlijk inzetten voor meer geletterdheid in de regio. Partners zijn Stichting Welzijn Brummen, Mens en Welzijn Voorst, Gemeente Brummen, Gemeente Voorst, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, Toptaal, Aventus en Bibliotheek Brummen|Voorst. Organisaties die zich ook willen inzetten voor meer geletterdheid kunnen een e-mail sturen naar taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl of contact opnemen met de coördinator van Taalhuis Brummen-Voorst Mirjam Dijkman-Bouwer via tel. 06 – 30692298.

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.