Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe Rozendaalse school feestelijk in gebruik genomen

Nieuwe Rozendaalse school feestelijk in gebruik genomen

ROZENDAAL – De nieuwe school in Rozendaal is in de laatste week van november feestelijk in gebruik genomen. Maandag 26 november gingen de peuters van de kinderdagopvang Puck& Co De Eekhoorn als eersten naar hun ruimten in de nieuwe school. En een dag later trokken de leerlingen in een lange optocht van hun oude school aan de Steenhoek naar de nieuwe school aan de Akkerlaan.

Met de verhuizing is een lange periode van voorbereiding afgesloten. De discussies over de komst van de nieuwe school hebben de gemoederen in Rozendaal jarenlang beziggehouden. De gemeente hoopt met de verhuizing daar dan nu eindelijk een punt achter te kunnen zetten.
Op maandag 7 januari vindt de officiële opening plaats. Alle Rozendalers krijgen dan de gelegenheid de school te bekijken. De school voldoet van binnen aan de jongste onderwijskundige inzichten. Met de combinatie van kinderdagopvang en basisschool is het mogelijk om een doorlopende leerlijn van baby tot twaalf jaar te realiseren.
Niet alleen uit onderwijskundig oogpunt voldoet de school aan de nieuwste eisen, ook op het gebied van duurzaamheid scoort de school hoog. Tijdens de eerste week werd het energielabel A++++ verleend; het hoogst haalbare.
“De kinderen en docenten voelden zich al snel thuis in het nieuwe gebouw. Kortom, als gemeente zijn we dus uitermate trots dat we zo’n school in onze gemeente hebben kunnen huisvesten. Het is een school die past bij Rozendaal”, aldus wethouders Marieke Albricht en Anton Logeman in gemeenteblad In de Roos.

Lees ook

Nieuwe bestuursleden voor Rhedens Dorpsbelang

RHEDEN – Het bestuur van Rhedens Dorpsbelang gaat er anders uitzien. Er is een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.