Home / Doesburg-Regiobode / Nieuwe burgemeester Zevenaar wordt 20 december benoemd

Nieuwe burgemeester Zevenaar wordt 20 december benoemd

ZEVENAAR – Lucien van Riswijk wordt per 20 december benoemd tot burgemeester van de gemeente Zevenaar. Van Riswijk is momenteel nog burgemeester van de gemeente Druten.

Op woensdag 13 juni heeft de gemeenteraad van Zevenaar de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld, in het bijzijn van de commissaris van de Koning in Gelderland Clemens Cornielje. Vervolgens hebben elf sollicitanten zich gemeld. In verband met ziekte van Clemens Cornielje heeft de plaatsvervangend commissaris van de Koning, Jan Markink, gesprekken gevoerd met diverse kandidaten. Aansluitend heeft Jan Markink de kandidaten besproken met de door de gemeenteraad van Zevenaar ingestelde vertrouwenscommissie.
De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets en de gevoerde gesprekken heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de plaatsvervangend commissaris van de Koning overgenomen.
Tijdens de raadsvergadering van donderdag 20 december ]wordt Lucien van Riswijk beëdigd.

Lees ook

Expositie ‘Kom je spelen?’ geopend in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 19 juni werd de expositie ‘Kom je spelen ?’ geopend in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.