Home / Alle-Regiobode / Nieuw protestlied ‘Lelystad’

Nieuw protestlied ‘Lelystad’

HOENDERLOO – ‘Red de rust in Hoenderloo’ en de Werkgroep Red Gelderland hebben het kerstlied Twaalf dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)… gelanceerd. Eerder maakten ze het lied De Fabeltjeskrant – Editie Lelystad, dat ruim vierduizend keer werd bekeken op YouTube.

Het kerstlied is een bewerking van het traditionele Twelve Days of Christmas. De tekst is volledig aangepast aan het thema. In het lied geeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) elf ‘cadeaus’ weg. “De vraag is of je blij mee moet zijn met de gulle giften. De twist zit in dag twaalf, waarop de kerstman in hoogsteigen persoon nog een gulle gift heeft voor de minister”, aldus de makers.
Het kerstlied Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport) gaat vergezeld van een toepasselijke videoclip, met een hoofdrol voor vele dieren van de Veluwe. Het is een zogeheten ‘stapellied’, waarbij herhaling (mét variatie) een belangrijke rol speelt, zowel in de beelden als in de tekst. Zo is het een protestsong geworden met een vette knipoog.
De Werkgroep Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo hopen dat het record van hun Fabeltjeskranthit verbroken zal worden door Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport).
‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)’ is te bekijken en beluisteren op YouTube. Vul de zoektermen ‘Kerstmis’ en ‘Lelystad’ in.

Lees ook

Retrospectief: Hotel Brinkhorst in Ellecom

Ellecom had in de negentiende eeuw grote aantrekkingskracht op toeristen. Vakanties speelden zich in die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.