Home / Belangrijk / Niek (20) naar finale bloembinden

Niek (20) naar finale bloembinden

VELP – Niek de Geest, derdejaars niveau 3-student van Aeres Velp, heeft de titel Beste Bloembinder van Aeres MBO bemachtigd. Dat betekent dat hij naar de landelijke finale Skills Heroes in Amsterdam mag.

Acht bloemstudenten van Aeres Velp en Almere streden onlangs tegen elkaar om deze titel. Het was een lange en zenuwslopende dag voor de deelnemers. De bloemisten in opleiding kregen de opdracht een showboeket voor musical The Lion King en een cadeauversiering te maken. Voor het boeket verwachtte de jury daarbij een inkoop- en verkoopberekening. De twintigjarige Niek uit Arnhem verzamelde de meeste punten voor deze drie onderdelen en bleef Rik Masson, ook van Aeres Velp, net voor. Niek was dolenthousiast dat hij het ticket voor de finale gewonnen heeft.
De Skills-wedstrijden komen tot stand door de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden. De Skills The Finals vormen hét hoogtepunt van Skills Talents en Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands voor vmbo en mbo. Ruim 10.000 mbo’ers doen in de komende weken mee aan de vakwedstrijden in verschillende richtingen.
Aeres MBO Velp heeft open huis op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari en Aeres VMBO Velp kunt u bezoeken op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari. Aeres Velp heette tot 2017 Groenhorst Velp.

Foto: Stéphanie Wilke

www.aeresmbo-velp.nl
www.aeresvmbo-velp.nl

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.