Home / Rheden-Regiobode / Modeshow BudgetBeurs moet KledingBank op de kaart zetten

Modeshow BudgetBeurs moet KledingBank op de kaart zetten

DIEREN – Maar weinig mensen weten wat de KledingBank precies is en doet. Maar daar moet de modeshow van de BudgetBeurs op donderdag 13 december verandering in brengen.

De BudgetBeurs in Dieren heeft als doel activiteiten te organiseren voor mensen met een krappe beurs. De BudgetBeurs bestaat uit een groep vrijwilligers met ondersteuning van Radar Uitvoering Oost en is begin dit jaar van start gegaan. “We zijn er niet voor hulpverlening of politiek, maar willen vooral leuke activiteiten organiseren om elkaar wat steun te bieden”, zegt vrijwilligster Inge. Het eerste wapenfeit wordt de modeshow, die samen met de KledingBank wordt georganiseerd. De KledingBank is een initiatief van de Stichting Strak, voorheen de stichting Mensen in de Bijstand. Mensen met een Gelrepas kunnen bij de KledingBank gratis kleding afhalen, maar ook mensen zonder pas kunnen hier terecht voor mooie tweedehands kleding voor een leuk prijsje.

“Te weinig mensen weten van het bestaan van de KledingBank”, vindt Inge. Daarmee doelt zij niet alleen op mensen die gebruik kunnen maken van de KledingBank, maar ook op mensen die een goede bestemming zoeken voor kleding die ze niet meer dragen. “Met name kinderkleding is zeer welkom. Kinderen groeien snel uit hun kleren, maar er is niet veel aanbod.”
Om de KledingBank meer bekendheid te geven, organiseren de BudgetBeurs en Kledingbank samen een modeshow. Dierense modellen, jong en oud, showen donderdag 13 december de mooiste kledingstukken van de KledingBank. Dit doen zij in OBS de Wensvogel aan de Geitenbergweg. ‘s Middags is er een show voor de kinderen van de school, ‘s avonds om 19.00 uur zijn alle belangstellenden welkom. “Hopelijk weten mensen de KledingBank daarna beter te vinden. Om te halen èn om te brengen.”

De modeshow is de eerste activiteit van de BudgetBeurs, maar er staat al meer op de planning. Zo wordt begin februari een budgetcafé gehouden, datum en tijd moeten nog worden vastgesteld. Op dinsdag 26 maart start Inge als ervaringsdeskundige met een groep om samen te stoppen met roken. “We hebben nog een heel open agenda, want we hopen dat mensen zich aansluiten en zelf aangeven waar zij behoefte aan hebben. BudgetBeurs wil activiteiten organiseren voor èn met de mensen met een krappe beurs.”

budgetbeursdieren@gmail.com

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.