Home / Rheden-Regiobode / Minder betalen voor aanvullende zorgverzekering

Minder betalen voor aanvullende zorgverzekering

GEM. RHEDEN – Voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente Rheden een collectieve aanvullende zorgverzekering van Menzis. Dit kan geld schelen. De premie is lager en sommige vergoedingen zijn hoger.

Rheden en Menzis hebben afspraken gemaakt over een collectieve aanvullende verzekering. Eén van de afspraken is dat de gemeente een deel van de premiekosten op zich neemt. Dit geldt voor inwoners met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Zij betalen door deze regeling minder voor de aanvullende verzekering. De verzekerde krijgt een korting op de premie en extra vergoeding voor kosten voor bijvoorbeeld bril, hoorapparaat, tandarts, dieet of wmo-voorzieningen. Bovendien mag de verzekerde het eigen risico van 385 euro gespreid betalen.

Verzekerden kunnen tot en met 31 december overstappen naar een andere zorgverzekering of een andere polis afsluiten bij de huidige. Inwoners die al bij Menzis verzekerd zijn, kunnen de collectieve aanvullende verzekering direct aanvragen via www.gezondverzekerd.nl/rheden. Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het aanvragen of overstappen, organiseert de gemeente spreekuren. De OverstapCoach van Menzis is dan aanwezig. Voor direct overstappen is een identiteitsbewijs, bankrekeningnummer en eventueel het polisblad van de huidige zorgverzekering nodig.
De spreekuren vinden plaats op 12 december van 09.00 tot 12.00 uur in het Duynhuis aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63 in Dieren en op vrijdag 14 december van 9.00 tot 12.00 uur bij het Sociaal Meldpunt aan de President Kennedylaan 106 in Velp. De OverstapCoach is ook telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 19.00 uur via tel. 088 – 2224080.

Lees ook

Ik vind: De macht van banken

Om mijn uitgaven beter in de gaten te houden, betaal ik mijn boodschappen met contant …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.