Home / Doesburg-Regiobode / Milieuparkje bij Dorpshuis Voor-Drempt

Milieuparkje bij Dorpshuis Voor-Drempt

DREMPT – De gemeente Bronckhorst wil begin volgend jaar een nieuw milieuparkje aanleggen bij het parkeerterrein van het Dorpshuis in Voor-Drempt. Dit parkje vervangt de bestaande locatie aan de Dreef.

De nieuwe locatie van het milieuparkje bij het Dorpshuis in Voor-Drempt is gekozen samen met de dorpsraad Drempt. Het is een centrale en herkenbare locatie, met voldoende ruimte voor zowel inwoners als voor de vrachtwagens die de containers legen. De bestaande locatie biedt die ruimte niet. Daar blijft wel een container voor restafval staan. Het nieuwe milieuparkje krijgt zes ondergrondse containers voor restafval, PMD, glas, luiers en incontinentiemateriaal, textiel en oud papier.

De gemeente Bronckhorst wil de hoeveelheid restafval per inwoner per jaar in 2020 hebben teruggebracht tot 55 kilo per inwoner per jaar. Hiervoor is een milieuparkje een belangrijke voorziening. Inwoners kunnen er meerdere soorten afval gescheiden inleveren, dat opnieuw kan worden gebruikt of kan dienen als grondstof voor nieuwe producten.

Lees ook

BoekStartdagen in bibliotheek Doesburg

DOESBURG – De bibliotheek West-Achterhoek, waar de vestiging in Doesburg deel van uitmaakt, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.