Home / Brummen-Regiobode / Midwinterwandeling en Midwinterrun Brummen

Midwinterwandeling en Midwinterrun Brummen

BRUMMEN – Op zondag 9 december vindt voor de achtste keer de Midwinterwandeling plaats door het buitengebied van Brummen. Jaarlijks lopen een kleine duizend wandelaars deze tocht die wordt georganiseerd door De Vrienden van HOB (Harmonie Orkest Brummen).

Onderweg kunnen de lopers genieten van de klanken van de midwinterhoornblazers. Wandelaars kunnen kiezen uit routes van 5, 10 en 15 kilometer. De wandeling van 5 kilometer is speciaal voor kinderen aantrekkelijk gemaakt. Onderweg komen ze allerlei Witte Wonder Spoken met vragen en opdrachten tegen en vanaf het gezellige rustpunt gaat de terugweg met één van de drie paardentrams. Natuurlijk is de verhalenverteller ook weer aanwezig.
Voor alle wandelaars zijn er dit jaar twee bijzondere verrassingen. Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve heeft een heel leuke actie. De tweede verrassing is van muzikale aard. Jarenlang maakte een muziekgroepje van HOB veel sfeer met hun zang en muziek op één van de rustpunten, maar helaas zijn zij dit jaar niet van de partij. Maar de organisatoren hebben een ‘spectaculaire’ vervanging gevonden. Iddo en Rosalyn zullen onderweg te zien en te horen zijn. Veel mensen zullen de Zutphense Rosalyn herkennen van The Voice Kids.
Nieuw is dit jaar de Midwinterrun. Voor de mensen die op tijd thuis willen zijn, is er de mogelijkheid om tussen 9.00 en 9.30 uur de 5 of de 10 kilometer hardlopend af te leggen. De wandelaars gaan daarna van start. Zij kunnen vertrekken tussen 9.30 en 13.30 uur. De start is bij de Edelzanger op De Hazenberg, waar een klein marktje is. Inschrijving kost 4 euro (voor kinderen tot en met 12 jaar: 3 euro) en de volledige opbrengst wordt gebruikt om Harmonie Orkest Brummen te ondersteunen.

www.midwinterwandeling.nl

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.