Home / Doesburg-Regiobode / Midwinteravond met Gery Groot Zwaaftink

Midwinteravond met Gery Groot Zwaaftink

DOESBURG – Troubadour en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink komt woensdag 19 december naar Doesburg. Op uitnodiging van de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh en Streekmuseum De Roode Tooren verzorgt hij een bijzondere Midwinteravond in Het Meulenhuus.

Gery Groot Zwaaftink uit Vorden treedt al meer dan 25 jaar op met gevarieerde programma’s met verhalen en muziek, die hij deels uitvoert in streektaal. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, liedjes en ballades. Groot Zwaaftink ziet zichzelf als een troubadour die net als vroeger rondtrok, zijn liedjes zong en zijn verhalen vertelde ter ‘stichting ende vermaek’ van zijn publiek. Op woensdag 19 december zal hij in Doesburg een speciale kerstvoorstelling verzorgen met daarin een aantal kerstverhalen uit onze streek, afgewisseld met liedjes die bij de tijd van het jaar passen.

Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur welkom in Het Meulenhuus. De voorstelling begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro voor leden van de historische vereniging en 10 euro voor andere bezoekers. Dit is inclusief koffie met een plakje kerststol. In verband met de verwachte belangstelling, zijn kaarten in de voorverkoop vast verkrijgbaar bij museum De Roode Tooren aan de Roggestraat. Indien beschikbaar, worden overgebleven kaarten aan de zaal verkocht.

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.