Home / Brummen-Regiobode / Martine Letterie presenteert boek over landgoed Reuversweerd

Martine Letterie presenteert boek over landgoed Reuversweerd

BRUMMEN – De Klok Stond Stil is de nieuwste uitgave van de Brummense uitgeverij De Geiten Pers, geschreven door Martine Letterie. Het beschrijft de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog op landgoed Reuversweerd. Het boekje wordt zaterdag 15 december gepresenteerd.

De Klok Stond Stil is een ontroerend verhaal. Het is spannend en interessant voor jongeren en volwassenen. Letterie maakte voor het verhaal gebruik van het boek Het Commando-Pieters van Stijn Wiegerinck en het dagboek van onderduiker Erik J. de Vries, dat bewaard wordt bij het Nederlands Instituut van Oorlogsdocumentatie (NIOD).
Martine Letterie schrijft historische jeugdboeken gebaseerd op waargebeurde verhalen. De boeken gaan bijvoorbeeld over de oorlog, over kinderarbeid, of over afscheid nemen van je moederland. In 2017 won zij de Zilveren Griffel voor haar boek Kinderen met een Ster. Martine Letterie schreef samen met Agave Kruijssen, bekend schrijfster uit Brummen, het boek Over Vroeger en Nu.

De Klok Stond Stil wordt zaterdag 15 december om 16.30 uur gepresenteerd bij Primera Bosman in Brummen. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt Fred Janssen, de nieuwe eigenaar van Reuversweerd. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om het boekje aan te schaffen en te laten signeren. De toegang tot de presentatie is gratis, wel wordt bezoekers verzocht zich even aan te melden via degeitenpers@live.nl.
De Klok Stond Stil is de 38e uitgave van De Geiten Pers, een literaire uitgeverij van lokale verhalen over Brummen en Eerbeek, geschreven door professionele, vaak landelijk bekende schrijvers. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een eenmalige oplage van dit keer 550 exemplaren.

Foto: Mark Sassen

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.