Home / Doesburg-Regiobode / Mart Hillen in de Gasthuiskerk

Mart Hillen in de Gasthuiskerk

DOESBURG – Op zondag 23 december om 15.00 uur is fingerstyle-gitarist Mart Hillen te gast op het Gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg. De toegang bedraagt 15 euro. Tickets zijn te verkrijgen via de website van de kerk.

Fingerstyle betekent in het geval van Hillen dat hij basgitarist, gitarist en drummer in één is. Hij bespeelt de snaren en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. Mart is daarmee in zijn eentje een volwaardige band. Hoewel Hillen niet zingt, verlaat het publiek de zaal vol met waargebeurde verhalen. Hillen vertaalt bekende nummers op zijn eigen manier. Elk nummer krijgt zijn eigen geschiedenis, die grappig, droevig of interessant is.
In 2016 won Mart Hillen de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen. De jury zag ‘een totaalplaatje dat helemaal klopte… virtuoos, het ziet er goed uit, en het klinkt goed.’ Hij was te horen op 3FM, stond op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van de Edwin Evers Band en MAAN.

Foto: PR Hillen

www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.