Home / Brummen-Regiobode / Loenenaren voor de microfoon bij RTV Apeldoorn

Loenenaren voor de microfoon bij RTV Apeldoorn

LOENEN – De Loenenaren hebben afgelopen zaterdag voor de microfoon van RTV Apeldoorn uitgebreid kunnen vertellen over hun dorp en de vele verenigingen die Loenen rijk is. In het kader van het bezoeken van de dorpen en wijkraden in de gemeente Apeldoorn streek Omroep Apeldoorn zaterdag neer in het Dorpscentrum De Brink.

Zaal De Marke was voor deze gelegenheid ingericht als studio. Presentatoren van de omroepen ontvingen hier voor diverse programma’s inwoners van Loenen om hier hun wensen en problemen aan te horen.
Om 10.00 werd begonnen met een discussie tussen vertegenwoordigers van de gemeente Apeldoorn, de Dorpsraad Loenen en enkele stichtingen. Enkele gemeenteraadsleden waren naar Loenen gekomen om te vernemen wat er in Loenen leeft. Willem de Zanger, voorzitter van de Dorpsraad, vroeg aandacht voor de verschillende problemen die Loenen heeft, zoals het razende verkeer door de kom van Loenen. Dat geeft veel zorgen. Graag wil de Dorpsraad voortgang in deze zeer lang slepende kwestie.

Uitgebreid werd gesproken over Loenen Zonnedorp. André Zeijseink van Loenen Energie Neutraal gaf een uitleg over de resultaten op het gebied van zonne-energie resultaten dat in Loenen tot stand is gebracht. Loenen loopt op dit gebied ver vooruit, in vergelijking met andere dorpen in de gemeente Apeldoorn. Zij hebben ook nog veelbelovende plannen.
Om 12.00 uur was het tijd voor de Proattoafel. Een drietal Apeldoorners vertelde in de streektaal over wat het er allemaal gebeurd in de gemeente Apeldoorn. Dit keer mochten ook een paar Loenenaren aanschuiven om te vertellen wat hun wensen zijn, zoals de realisering van het dorpsplein en de vergunning om de uitkijktoren in de Loenermark te mogen bouwen. Men vond het maar een rare gang van zaken omdat de uitkijktoren al vele jaren op deze plek heeft gestaan.
Om 13.00 uur was het tijd voor de Loenense verenigingen. De omroep had vele verenigingen, clubs en stichtingen uitgenodigd om hun zegje te doen, zoals de voetbalvereniging Loenermark met de G-voetbal en de gymnastiekvereniging De Kempers die vertelde over hun nieuwe activiteiten. De verenigingen en stichtingen kregen allemaal de gelegenheid om wensen kenbaar te maken. De Loenenaren lieten weten blij te zijn met dit initiatief van de omroep en hopen dat dit in de toekomst een vervolg gaat krijgen.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.