Home / Brummen-Regiobode / Loenen wacht een druk jaar

Loenen wacht een druk jaar

LOENEN – Bij het afsluiten van 2018 kijkt het bestuur van de vereniging Dorpsraad Loenen al vooruit naar het nieuwe jaar. Het bestuur verwacht dat 2019 een goed jaar voor Loenen gaat worden.

De Vrienden van de Loenense bossen hebben groen licht gekregen om de oude trimbaan bij Ternat in ere te herstellen. De Trimbaangroep kan, mede dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente, met hun werk beginnen.

Ook de onderhandelingen over het erfpachtcontract tussen Apeldoorn en het Geldersch Landschap en Kasteelen, waar de Stichting en Dorpsraad nauw bij is betrokken, gaat volgens het bestuur de goede kant op voor alle partijen. Onlangs vond de opening van ’t Ruijters Huys plaats waar alle nieuwe bewoners het inmiddels naar hun zin hebben op deze prominente plaats in het dorp. De Dorpsraad kan niet wachten op de volgende bouwactiviteiten; de renovatie van Den Eikenboom, de woningen van de kerk bij het Jeugdhuis, Sulvalda fase II en uiteindelijk wat later Hameinde fase II.

Ook het nieuwe dorpshart gaat gestalte krijgen. Het gebied rond de Kempe zal flink onder handen genomen worden om uiteindelijk de verbinding te worden tussen de Protestantse kerk, De Brink en Den Eikenboom. Verder is de Dorpsraad met de gemeente druk bezig met het participatieproces Loenen Zonnedorp waarbij de pijlers duurzaamheid en energie, ondernemen, welzijn, zorg, toerisme, de agrarische sector en wonen centraal zullen staan. Dit betekent dat ook de Dorpsraad zal (moeten) vernieuwen. Hierover gaat de raad in komende periode de Loenenaren informeren. In de komende tijd wordt er hard gewerkt om alle veranderingen/vernieuwingen in het dorp te realiseren.

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.