Home / Brummen-Regiobode / Lions Club organiseert sterrit voor behoud Kiboe

Lions Club organiseert sterrit voor behoud Kiboe

EERBEEK – Toen deze zomer het bericht kwam dat kinderboerderij De Kiboe in Eerbeek de deuren zou moeten sluiten, werd al heel gauw duidelijk dat de inwoners van het dorp dit niet zomaar zouden laten gebeuren. Er wordt hard gewerkt aan een doorstart en om een bijdrage te leveren in de financiering hiervan, organiseert de Lions Club een sterrit.

Kinderboerderij De Kiboe moest deze zomer noodgedwongen de poort sluiten voor bezoekers, nadat de samenwerking spaak liep met de zorgorganisatie die de boerderij als dagbesteding gebruikte. Sindsdien worden de dieren verzorgd door een kleine, maar trouwe groep vrijwilligers, in afwachting van een definitief oordeel: gaat De Kiboe dicht of kan er nog een doorstart worden gemaakt?
Een groep enthousiaste betrokkenen werkt inmiddels hard aan plannen voor een doorstart. De gemeente Brummen is benaderd en heeft een financiële bijdrage geleverd om de komende tijd de voerkosten te kunnen dekken. Voor de lange termijn zijn echter meer investeringen nodig, onder andere voor het opknappen van de gebouwen en het terrein.

De Kiboe heeft dus geld nodig om te kunnen blijven bestaan. De leden van Lions Club Zuid-Oost Veluwe voelen zich zeer betrokken bij de kinderboerderij en houden daarom op zondag 16 december een zogenoemde sterrit met de naam Kiboe Overlevingsrit. Iedereen uit Eerbeek en omstreken die De Kiboe een warm hart toedraagt, kan deelnemen.
De sterrit is een autotocht die in teams wordt gereden. Deelnemers rijden een route over de Veluwe en Posbank en voeren onderweg opdrachten uit en beantwoorden vragen. Het is geen wedstrijd en het gaat niet om de snelheid. Het team dat de opdrachten het best uitvoert en de meeste vragen juist beantwoordt, is de winnaar. Lokale ondernemers stellen prijzen beschikbaar. Meedoen kan als gezin of familie, maar is ook leuk voor vriendengroepen en collega’s. Deelname kost 25 euro per auto. De eerste start is om 12.00 uur, waarna de deelnemers om de paar minuten vertrekken. Bij aanmelding wordt de exacte starttijd doorgegeven. Opgave kan tot uiterlijk 10 december via kiboerit@gmail.com, onder vermelding van teamnaam, mobiel telefoonnummer en kenteken van de auto.

Tel. 06-81871073

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.