Home / Rheden-Regiobode / Lezing over Spinoza’s filosofie van de blijheid

Lezing over Spinoza’s filosofie van de blijheid

VELP – De volgende Ik buurt mee-lezing gaat over de Ethica van Spinoza, de grote Hollandse filosoof uit de zeventiende eeuw. Spreker is Velpenaar Rob Heijbroek, die na zijn medische loopbaan geboeid raakte door het werk van Spinoza.

Heijbroek vertelt over Spinoza’s werkt aan de hand van de vijf hoofdstukken van de Ethica. Dit is Spinoza’s belangrijkste werk. Het werd kort na zijn dood in 1677 uitgegeven. Spinoza bouwt op meetkundige wijze bewijsvoeringen op voor axioma’s en stellingen over ‘de natuur van de dingen’.
Velpenaar Rob Heijbroek studeerde medicijnen en promoveerde in de urologie. 26 Jaar lang hield hij praktijk in Ziekenhuis Velp. Toen hij na zijn loopbaan een hertaling van Spinoza’s Ethica las, raakte hij gegrepen door deze ‘filosofie van de blijheid’.

De lezing vindt plaats op dinsdag 11 december, van 20.00 tot 22.00 uur bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. De toegang bedraagt 4 euro, exclusief consumpties. Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via lezingen.velpno@kpnmail.nl. Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.