Home / Brummen-Regiobode / Lezing over Sinterklaas

Lezing over Sinterklaas

Lezing over Sinterklaas

HALL – De ouderen van Hall komen donderdag 6 december om 14.00 uur weer bij elkaar in de Wheme. De heer Booy vertelt over de geschiedenis van Sint Nicolaas en de sinterklaasgebruiken. Vragen als wie is Sinterklaas eigenlijk, hoe heeft de nicolaasverering zich ontwikkeld, hoe zit het precies met de vrijers van speculaas, pepernoten en letters en waar komen schimmel, zak en roe vandaan? Aan de hand van dia’s zal zo historisch verantwoord mogelijk op deze vragen worden ingegaan. De heer Booy is sinterklaasdeskundige en secretaris van de Stichting Nationaal Sint Nicolaas Comité. De toegang is vrij.

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.