Home / Brummen-Regiobode / Leerlingen Rietgors ‘spelen’ water naar schooltuin

Leerlingen Rietgors ‘spelen’ water naar schooltuin

LEUVENHEIM – Basisschool de Rietgors in Leuvenheim krijgt hulp van een kunstenaar bij het ontwikkelen van een waterpomp voor de moestuin, die wordt aangedreven door een speeltoestel. Dit heeft de school gewonnen met het project Mijn Ideale School van de Provincie Gelderland.

Met de wedstrijd Mijn Ideale School(omgeving) wil de provincie een duurzaam en groen Gelderland maken. Scholen konden aanvragen doen. Uit de 25 ingediende aanvragen zijn er 11 geselecteerd die voor uitvoering in aanmerking komen. Het plan Speel Water naar de Schooltuin van OBS de Rietgors uit Leuvenheim is ook door de jury gekozen.

Enkele leerlingen en ouders hebben de koppen bij elkaar gestoken en twee fantastische plannen voor hun school bedacht. Daarbij hebben de kinderen hun ideeën fantasievol verbeeld in tekeningen en de ouders hebben er de woorden bij geschreven. Deel één van hun plan: de moestuin van OBS de Rietgors heeft een nieuwe waterpomp nodig. Geen gewone, maar een speelpomp: een waterpomp die wordt aangedreven door een speeltoestel, zoals een fiets of een ouderwetse tredmolen. Daarbij komt dan een mooie waterbaan om het water naar de tuin te leiden. Deel twee van het plan: een bloemenzee, zodat iedereen kan zien wat voor mooie en leuke school de Rietgors is. En het is ook nog eens goed voor de bijen.

De Rietgors kreeg de prijs symbolisch overhandigd door Margriet Wartena, wethouder Onderwijs van de gemeente Brummen. Zij gaf een waardebon om alvast een begin aan de bloemenzee te maken. Als extra prijs reikte de wethouder de Wisseltrofee Duurzaamheid aan de school uit. Deze wisseltrofee kunnen basisscholen in de gemeente Brummen jaarlijks winnen door mee te doen aan wedstrijden die de gemeente organiseert over duurzaamheid. In dit geval vindt de gemeente Brummen dat ook de Rietgors voor het winnen van deze provinciale prijs een naam verdient op de wisseltrofee.

Lees ook

Open atelier Annie Elissen

BRUMMEN – Annie Elissen – Groot Tjooitink neemt dit jaar voor het eerst deel aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.