dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeBrummen-RegiobodeLeerlingen Rietgors 'spelen' water naar schooltuin

Leerlingen Rietgors ‘spelen’ water naar schooltuin

LEUVENHEIM – Basisschool de Rietgors in Leuvenheim krijgt hulp van een kunstenaar bij het ontwikkelen van een waterpomp voor de moestuin, die wordt aangedreven door een speeltoestel. Dit heeft de school gewonnen met het project Mijn Ideale School van de Provincie Gelderland.

Met de wedstrijd Mijn Ideale School(omgeving) wil de provincie een duurzaam en groen Gelderland maken. Scholen konden aanvragen doen. Uit de 25 ingediende aanvragen zijn er 11 geselecteerd die voor uitvoering in aanmerking komen. Het plan Speel Water naar de Schooltuin van OBS de Rietgors uit Leuvenheim is ook door de jury gekozen.

Enkele leerlingen en ouders hebben de koppen bij elkaar gestoken en twee fantastische plannen voor hun school bedacht. Daarbij hebben de kinderen hun ideeën fantasievol verbeeld in tekeningen en de ouders hebben er de woorden bij geschreven. Deel één van hun plan: de moestuin van OBS de Rietgors heeft een nieuwe waterpomp nodig. Geen gewone, maar een speelpomp: een waterpomp die wordt aangedreven door een speeltoestel, zoals een fiets of een ouderwetse tredmolen. Daarbij komt dan een mooie waterbaan om het water naar de tuin te leiden. Deel twee van het plan: een bloemenzee, zodat iedereen kan zien wat voor mooie en leuke school de Rietgors is. En het is ook nog eens goed voor de bijen.

De Rietgors kreeg de prijs symbolisch overhandigd door Margriet Wartena, wethouder Onderwijs van de gemeente Brummen. Zij gaf een waardebon om alvast een begin aan de bloemenzee te maken. Als extra prijs reikte de wethouder de Wisseltrofee Duurzaamheid aan de school uit. Deze wisseltrofee kunnen basisscholen in de gemeente Brummen jaarlijks winnen door mee te doen aan wedstrijden die de gemeente organiseert over duurzaamheid. In dit geval vindt de gemeente Brummen dat ook de Rietgors voor het winnen van deze provinciale prijs een naam verdient op de wisseltrofee.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -