Home / Brummen-Regiobode / Lange dagwandeling over de Loenermark

Lange dagwandeling over de Loenermark

LOENEN – Op zondag 9 december kunnen wandelliefhebbers mee met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen. De 15 kilometer lange wandeling voert langs de mooiste plekjes van de Loenermark, het grootste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa. Het geaccidenteerde terrein bestaat uit oude bossen met uitzicht over lichtglooiende heidevelden. De stuwwal waar de tocht overheen gaat is een restant van de voorlaatste ijstijd. Het gebied is in trek bij talloze wildsoorten en herbergt nog enkele grote jeneverbesstruiken.Stevig schoeisel is aan te raden en niet te vergeten een camera. Onderweg neemt de groep een pauze om de zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. De wandeltocht start om 11.00 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers in Loenen. Deelname kost 5 euro per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen lopen gratis mee. Reserveren is niet nodig. Informatie is te krijgen via www.glk.nl/activiteiten, Herman Heskamp, tel. 06-16862394 of Chris Holtslag, tel. 0313-653 113.

Lees ook

Cederweg in Klarenbeek kleurt oranje

KLARENBEEK – In veel straten in dorpen en steden wapperen nu vrolijk de oranje vlaggetjes. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.