Home / Belangrijk / Laag-Soeren in kerstsferen

Laag-Soeren in kerstsferen

LAAG-SOEREN – Traditiegetrouw staat er weer een mooie kerstboom voor ’t Sprengenhus in Laag-Soeren. Om 13.30 uur zaterdagmiddag waren vele belangstellenden in Le Paradou in Laag-Soeren om het ceremonieel rondom de nieuwe boom mee te maken.

Uiteraard was ook Sempre Crescendo present om het hele evenement muzikaal te begeleiden. Beheerder van Le Paradou Piet Blanksma en houtvester Frans Alberts hadden er weer een mooie boom voor uitgezocht. Hoe men zo’n boom op geschiktheid beoordeelt, is het geheim van de smid. Men wil een mooie boom van ongeveer 8 meter hoog. Dat zijn de bovenste 8 meters van een boom van 25 meter hoog.
De tijd dat de boom met de bijl werd omgehakt, is voorbij. Ook nu werd de boom eenvoudig omgeduwd door een kraan van Van Eijbergen, die ook in staat was de boom in zijn val op te vangen en daarmee grote beschadiging van naalden en takken te voorkomen. Het beoogde stuk bleek inderdaad weer aan de verwachting te voldoen.
Op een platte wagen met tractor ging het in optocht naar ’t Sprengenhus. Daar plaatste Bernard van Eijbergen met zijn kraan de boom eenvoudig in het daarvoor bestemde gat. Na het zekeren van de boom met de pasgemaakte wiggen kon de verlichting erin worden aangebracht. Ook in ’t Sprengenhus werd inmiddels druk versierd door een legertje vrijwilligers. Tegen de invallende schemering stond de verlichte boom op het plein en was ’t Sprengenhus binnen en buiten geheel in kerstsfeer gebracht. De medewerkers en de bevolking van Laag-Soeren mogen trots zijn op hun kerstboom, wederom van ‘eigen’ bodem.

Lees ook

Trainingen Senior Vitaal

RHEDEN – Ieke Salden verzorgt in Rheden Senior Vitaal-trainingen. In deze openlucht circuittraining wordt het …

One comment

  1. Ik zou meer te weten willen komen over de geschiedenis en achtergrond van Le Paradou.
    Wie kan me op weg helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.