Home / Rheden-Regiobode / Kleinschalige kerstmarkt in Spankeren

Kleinschalige kerstmarkt in Spankeren

SPANKEREN – In en om de Dorpskerk in Spankeren vindt zaterdag 15 december van 11.00 tot 17.00 uur een kerstmarkt plaats. De markt is dit jaar kleinschaliger dan eerdere jaren, maar zeker zo gezellig.

Voor de kerk staat de Midwinterhoorngroep uit Doesburg. De blazers demonstreren hoe je zo’n hoorn zelf maakt en ze blazen op deze hoorns vanaf verschillende plekken in het dorp. Het geluid is een klagende, weemoedige klank die wel 5 tot 8 kilometer ver te horen is. Leerlingen van Het Rhedens De Tender staan ook buiten met een kraam vol zelfgemaakte creaties. En vergeet vooral de schapen niet te aaien. Na het succes van vorig jaar treedt ook het Dierens Mannenkoor weer op. De zangers brengen liederen die passen bij de tijd van het jaar. Dit optreden begint om 14.30 uur in de kerk.

In de kerk is het lekker warm en zijn verschillende kramen te vinden met vele soorten creatieve creaties zoals wollen producten, kaarsenstandaards, houten sculpturen en curiosa. De kerststukken, kerstkransen en graftakken worden gemaakt door een aantal deskundige bloembindsters. Deze kunnen ook besteld worden via de website. De Imkersvereniging uit Dieren heeft een stand en er is een wilgenvlechter die tijdens de markt ook aan het werk is. De wilgentenen manden, vogelhuisjes en kransen zijn dan ook te koop. Natuurlijk is er binnen koffie, thee, chocolademelk met gebak en glühwein.

www.stichtingdorpskerkspankeren.nl

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.