Home / Nieuws / Klanten Coop helpen Sichting Urgente Noden Rheden

Klanten Coop helpen Sichting Urgente Noden Rheden

RHEDEN – De Stichting Urgente Noden Rheden e.o. (SUN) heeft vrijdagmiddag een mooie bijdrage ontvangen van supermarkt Coop aan het Churchillplein in Velp. Met een statiegeldactie is 756,40 euro bijeengebracht.

Klanten konden in het derde kwartaal van dit jaar hun statiegeld doneren aan het goede doel, SUN. Supermarkt Coop verdubbelde dit bedrag. Vrijdag 30 november kon bedrijfsleider Michel Rietman een mooi bedrag overhandigen aan het bestuur van SUN. Penningmeester André van der Horst (links op de foto) nam de cheque in ontvangst.

SUN Rheden helpt inwoners van de gemeente Rheden en omstreken die, ondanks alle goede voorzieningen van onze welvaartsmaatschappij, in een uitzichtloze financiële situatie zijn geraakt. Aan mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen biedt SUN Rheden hulp bij acute (financiële) nood. SUN helpt als andere loketten gesloten blijven. Een gift van SUN fungeert als een vangnet of springplank, biedt mensen waardigheid, perspectief, een doorbraak of nieuwe kansen. Daarmee wordt bespaard op escalatie en maatschappelijke kosten.
SUN Rheden behandelt alleen aanvragen die worden gedaan door professionele hulpverleners en werkt landelijk samen in een netwerk van noodhulpbureaus. In SUN Rheden werken de gemeente Rheden, donateurs, particuliere fondsen, kerken en dienstverleningsorganisaties samen. Noodhulp is een aanvulling op de bestaande sociale structuur van de gemeente.

Alle ontvangen bijdragen van diverse fondsen komen 100 procent ten goede aan inwoners van de gemeente Rheden e.o. en worden uitbetaald in de vorm van eenmalige giften. De (werk)kosten die het Bureau van SUN maakt, worden door de gemeente Rheden gedragen. Er is ook een nauwe samenwerking tussen de gemeente en SUN om inwoners optimaal van dienst te kunnen zijn in noodsituaties. Binnen 24 uur nadat een complete aanvraag bij het Bureau binnenkomt, wordt een besluit genomen over de toekenning en hoogte van de gift die SUN doet.

Het geld dat Coop heeft geschonken wordt door SUN gecombineerd met een gift van Open Coffee Velp/Rheden die maandelijks een vrij toegankelijke en laagdrempelige netwerkbijeenkomst houdt. Zowel kleine als grote ondernemers (en mensen die plannen hebben om ondernemer te worden) uit Velp, Rheden en nabije omgeving zijn er van harte welkom. Om die reden worden deze twee giften van Coop en Open Coffee samengevoegd om daarmee een lokale ondernemer die het zwaar heeft, een extra steuntje in de rug te geven. Want SUN verstrekt ook giften aan ondernemers (ZZP’ers en andere kleine ondernemers) die het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden.

Tot 1 december heeft SUN in 2018 in totaal 126 aanvragen afgehandeld. De aanvragen komen van een grote diversiteit aan (professionele) hulpverleners en de meeste giften worden gedaan in de vorm van leefgeldbonnen van een supermarkt, woninginrichting en huishoudelijke apparatuur.

www.sunrheden.nl

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.