Home / Rheden-Regiobode / Kerstviering Leven van licht

Kerstviering Leven van licht

VELP – Op Eerste Kerstdag, dinsdag 25 december, wordt in de Grote Kerk in Velp om 10.00 uur een kerstviering gehouden. Het Apeldoornse gospelkoor Vocation, onder leiding van Ton Schimmel, verleent muzikale medewerking aan deze dienst. Vocation betekent ‘roeping’. Het koor voelt zich geroepen om zingend ‘the gospel’, het (kerst-)evangelie, te brengen aan iedereen die het maar horen wil. Daarnaast worden de wat filosofische woorden van de evangelist Johannes gelezen, over een woord dat gestalte krijgt en daardoor licht brengt in de wereld. Naast de swingende gospelmuziek van Vocation wordt natuurlijk gezongen: vooraf en ook in de dienst is er samenzang van kerstliederen. Ton Schimmel leidt het koor én speelt op de trompet, organist is Gert Jan Jongerden en voorganger in de viering is pastor Janneke Bron. Na afloop blijft de kerk nog open tot 16.00 uur.

www.pknvelp.nl

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.