Home / Rheden-Regiobode / Kerstmarkt in Dorpskerk Rheden voor goede doel

Kerstmarkt in Dorpskerk Rheden voor goede doel

RHEDEN – In de Dorpskerk van Rheden wordt zaterdag 15 december tussen 10.00 en 15.00 uur de traditionele kerstmarkt gehouden. De opbrengst van de markt is bestemd voor kinderen in Bogotá, de hoofdstad van Colombia.

De kerstmarkt heeft al jaren vele vaste kramen met brocante, kerstversiering, spullen uit grootmoeders tijd, speelgoed, boeken, quilts en de altijd zeer gewilde kerststukjes. Er zijn verlotingen van een kerststal van glas en een grote quilt. Ook dit jaar kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd een schaapje van wol maken en koekjes versieren. Daarnaast is er een kraam voor koffie, glühwein en worden broodjes worst verkocht.
De opbrengst van de markt is dit jaar bestemd voor een project voor kinderen in Bogotá. Hier moeten 1.5 miljoen kinderen met hard werken de kost verdienen. Kinderen doen zwaar en gevaarlijk werk, maken lange dagen. Bovendien groeien ze vaak op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik. Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie die onderwijs biedt aan deze kinderen en hen weerbaar maakt om hun kansen op een betere toekomst te vergroten.
Met de verwachte opbrengst van de kerstmarkt kunnen wekelijks zestig kinderen een vaktraining krijgen. Ook ouders en vooral tienermoeders worden ondersteund. Een medewerker van het project is aanwezig op de markt om hier meer over te vertellen.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.