Home / Doesburg-Regiobode / Kerstmarkt in Doesburgse binnenstad en Martinikerk

Kerstmarkt in Doesburgse binnenstad en Martinikerk

DOESBURG – De binnenstad van Doesburg is zaterdag 8 december van 10.00 tot 19.00 uur weer het decor van een grote kerstmarkt. Ook de Martinikerk is gevuld met diverse kramen met kerstartikelen.

De route langs de honderdvijftig kramen loopt door de Ooipoortstraat, Helmichstraat, Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat, Markt en via de kerk naar de Kleine Kerksteeg, de Roggestraat en weer terug naar de Kerkstraat. Naast de vele kramen is er die dag veel livemuziek, treden er koren en dansers op, staat er natuurlijk weer een levende kerststal en zijn de Doesburgse Midwinterhoornblazers van de partij. Ook is de kerstmarkt dit jaar het decor van een heuse Santa Run. Deelnemers gaan hardlopen in een kerstmannenpak voor het goede doel: de Voedselbank.

De opening van de kerstmarkt wordt traditiegetrouw verricht door burgemeester Loes van der Meijs, samen met de eigen Hanze-Kerstman. Zij arriveren om 10.00 uur in de arrenslee op de driesprong van de Meipoortstraat, Ooipoortstraat en Kerkstraat. Koor Nieuw Leven uit Angerlo zingt de kerstmarkt open. Tussen 12.00 en 16.00 uur zingen Ronald Bekking en Odette op de Driesprong en van 16.00 tot 19.00 uur is het de beurt aan Martin Seysener. Miracle Sound zorgt om 15.30 uur voor muziek op de Vischmarkt bij het Stadhuis en om 16.30 uur op de hoek Meipoortstraat/Zandbergstraat. De Doesburgse Midwinterhoorngroep is van 10.00 tot 19.00 uur aanwezig in de Martinikerk. Daarnaast zijn hier gedurende de dag diverse optredens: om 11.00 uur van Nieuw Leven uit Angerlo, om 12.00 uur door het Dierens Mannenkoor, om 13.15 uur is Dance Skills te zien, van 14.00 tot 16.30 uur is er muziek van Afternoon Delight, van 17.00 tot 18.00 uur is het tijd voor Miracle Sound en van 18.00 tot 19.00 uur zingt koor Spontaan uit Angerlo.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om de kerktoren te beklimmen. In samenwerking met het VVV-kantoor kunnen bezoekers om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur, omhoog onder begeleiding van een ervaren gids. Vanaf de toren is de kerstmarkt mooi van bovenaf te zien. Kaartjes hiervoor zijn te koop bij de VVV aan de Gasthuisstraat. Wie een ritje op de arrenslee wil maken, kan tussen 10.00 en 14.00 uur opstappen bij De Waag.

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.