Home / Belangrijk / Kerstconcert in Hoog-Keppel

Kerstconcert in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL – Op zondag 23 december is er een kerstconcert in de Dorpskerk in Hoog-Keppel, met De Ulftse Nachtegalen en vocaal ensemble Luscinia. Het concert begint om 15.30 uur en de zaal is open vanaf 15.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro.

De Ulftse Nachtegalen (foto) is een jeugdkoor onder leiding van dirigent Ben Simmes. Begin dit jaar is het tijdens het Nederlandse Korenfestival Gelderland verkozen tot het beste Gelderse jeugdkoor. Ook werd de NKF Publieksprijs Gelderland gewonnen. Luscinia (Latijn voor Nachtegaal) is het logisch vervolg op De Ulftse Nachtegalen. Verreweg de meeste leden van Luscinia komen voort uit het jeugdkoor. Dat de keuze steevast valt op met name het klassieke repertoire is ook al een erfenis vanuit het jeugdkoor. Juist de meer pittige werken blijven hangen in de hoofden van de meeste zangeressen. De afgelopen zestien jaar heeft Luscinia, eveneens onder leiding van Ben Simmes, behoorlijk aan de weg getimmerd met prachtige concerten en uitvoeringen. www.dorpskerkhoogkeppel.nl

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.