Home / Rheden-Regiobode / Kerst in klank en beeld

Kerst in klank en beeld

VELP – Zondag 16 december van 10.30 tot 12.30 uur presenteert kunsthistorica Josée Claasen het klankbeeld Kerst in Klank en Beeld. Ze geeft bij De Sprang in Velp een lezing over nieuwe aspecten van kerst in de kunst.

De bijeenkomst gaat over de wijze waarop het kerstfeest in de loop van de tijd door beeldende kunstenaars en componisten verbeeld en verklankt is in West-Europa. In de lezing wordt ingegaan op meerdere vragen. Vanaf wanneer zien we de geboorte van Christus verbeeld en hoe dan precies? Wat veranderde er in de voorstelling in de loop van de eeuwen en hoe kwam dat? Waarom zijn de os en de ezel bijvoorbeeld altijd aanwezig op deze voorstellingen en hoe klinkt de muziek waarin zij bezongen worden? Waarom vieren we eigenlijk Kerst op 25 december en hoe vierden we dat afgelopen eeuwen?

Josée vertelt over een spectaculaire ontdekking van oude instrumenten en hoe engelen daarop musiceren en welk kerstlied geroofd werd uit een koninklijke bibliotheek in opdracht van een hooggeplaatst persoon. Natuurlijk laat zij dat lied ook horen.
Josée Claassen is kunsthistorica en liefhebber van klassieke muziek. Tijdens en na haar opleiding in Leiden gaf zij daar als gastdocent colleges cultuurhistorie.
De toegang tot de lezing bedraagt 8 euro, inclusief consumptie. Leden en begunstigers van De Sprang hebben vrij toegang. Het adres is Dr. Fabiusstraat 12 te Velp.

imagomusica.nl

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.