Home / Rheden-Regiobode / Karter Max Stemerdink beleeft succesvol debuut bij Junioren

Karter Max Stemerdink beleeft succesvol debuut bij Junioren

DE STEEG / VENRAY – De fraaie beker was voor karter Max Stemerdink het ultieme bewijs dat hij een goed seizoen had gedraaid. In Hotel Asteria in Venray kreeg de veertienjarige rijder uit De Steeg de cup uitgereikt voor zijn derde plaats in het rookiekampioenschap van de sterk bezette Rotax Max Junioren-klasse in het Nederlands kampioenschap.

“Ik ben er heel erg blij mee”, zei Max in een volle feestzaal tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van NK-organisator Chrono. “Dit had ik eigenlijk niet meer verwacht na de tweede helft van het seizoen. Ik had de snelheid wel – tijdens de trainingen voor de eerste race van het seizoen in Genk zat ik er meteen vooraan bij – maar ik maakte in sommige wedstrijden wat foutjes. Gelukkig wist ik me in de heats meestal wel terug te vechten.”
Max eindigde uiteindelijk op de zevende plaats in het totaalklassement van de Junioren en als derde bij de rookies. “De eerste helft van het seizoen ging wel goed”, zei Max. “Toen werd ik de hele tijd vijfde, zesde in het dagklassement. Ik stond op een gegeven moment zelfs vierde in het kampioenschap.”

Zo werd de talentvolle rijder van topteam JJ Racing dus toch derde rookie van het NK. Een knap resultaat, zeker gezien het feit dat Max eerstejaars Junior-rijder is en hij in een traditioneel zeer sterk bezette klasse uitkwam. Om volgend jaar nog beter voor de dag te komen, werkt hij met een personal coach om de problemen die hij ervoer in de tweede helft van het seizoen het hoofd te bieden. “Hij leert me mezelf beter te beheersen, dat ik niet te snel kwaad word en hoe ik rustig kan blijven”, legde Max uit.
Bij zijn team kreeg hij bovendien de nodige begeleiding, waardoor hij het afgelopen seizoen opnieuw veel waardevolle kennis en ervaring opdeed. Het moet hem helpen een nog betere campagne te rijden in 2019. Dan gaat Max beginnen aan zijn tweede jaar in het Nederlands kampioenschap bij de Junioren. Ook zal hij aan de start verschijnen van het Europees kampioenschap. Zijn ambitie is helder: “Ik wil in het NK de top drie proberen te halen en in het EK de top vijf!”

Foto: Bas Kaligis

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.