Home / Brummen-Regiobode / Kampioenschap voor vriendenteam

Kampioenschap voor vriendenteam

BRUMMEN – De eerste zaterdag van december speelde SJO Oeken/Brummen JO13-1 tegen directe concurrent Groen-Wit uit Apeldoorn, dat voor de zoveelste maal naar Brummen kwam voor een strijd om het kampioenschap. Dit keer troffen ze niet een team van vv Oeken of Sportclub Brummen, maar een tot op het bot gemotiveerde vriendenmix van beide verenigingen.

Het werd een heroïsche strijd. Al snel kwam SJO Oeken/Brummen op voorsprong uit een corner, Davy Luessink was attent. De 2-0 volgde korte tijd later via een vloeiende aanval over rechts, Tim Hofenk ronde beheerst af. Daarna bleek er toch veel stress in de beentjes te zitten. Groen Wit herpakte zich namelijk knap en wist via één van de snelle spitsen te scoren. Met een 2-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.
In de tweede helft was er van goed voetbal geen sprake meer. Uitgespeelde kansen waren er vrijwel niet meer, SJO Oeken/Brummen werd enkele malen gevaarlijk door vrije trappen en acties van spits Valentijn Mulder. De defensie, bestaande uit Roy Willems, Maik Esselink, Ducan Heuting en Tideman Jagersma stond zijn mannetje en gaf slechts één kans weg, hier bleek keeper Jan Ruumpol de reddende engel. De opluchting kwam toen invaller Mike Elyzen vollerend de 3-1 binnenwerkte. Dit bleek de nekslag voor Groen-Wit.
De door de ouders geprepareerde boog met blauwe, witte en gele ballonnen kwam tevoorschijn, ook het spandoek dat twee jaar eerder ongebruikt de kast weer in kon, kwam nu met een kleine tekstaanpassing goed van pas. Na de wedstrijd volgde de uitreiking van de wit-gouden kampioensshirts, medailles en was er een welverdiend frietje in de kantine. Al toeterend werden de festiviteiten afgesloten in het dorp.

Lees ook

Cultureel aanbod op Brummense basisscholen voortgezet

GEM. BRUMMEN – Het convenant Cultuureducatie, dat door alle schoolbesturen en Stichting Welzijn Brummen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.