Home / Rheden-Regiobode / Jubileumtoernooi Biljartdistrict Veluwezoom

Jubileumtoernooi Biljartdistrict Veluwezoom

REGIO – Biljartdistrict Veluwezoom bestaat in maart volgend jaar 75 jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt er in de aanloop naar het jubileumweekend een biljarttoernooi 40-tegen-de-klok georganiseerd, dat openstaat voor zowel leden als niet-leden van de KNBB.

Deelname is gratis en er wordt gespeeld door teams van twee personen (m/v). Iedereen die kennis wil maken met de biljartsport, of misschien zijn of haar oude hobby weer wil oppakken, is welkom. Biljarters kunnen zich tot 1 januari 2019 met een teamgenoot naar eigen keuze inschrijven voor de voorronde. Ieder niveau is welkom. Die voorronden worden gespeeld op 12 en/of 19 januari op verschillende locaties in het district en de finale zal tijdens het jubileumweekend op 9 maart plaatsvinden in zalencentrum Theothorne in Dieren. Daar wordt voor deze bijzondere gelegenheid een speciale biljartarena met vier speeltafels ingericht.

District Veluwezoom strekt zich uit van Ede tot Brummen en wordt gevormd door verenigingen uit de plaatsen Ede, Renkum, Oosterbeek, Arnhem, gem. Rheden, Eerbeek en Brummen. Het district kent 36 verenigingen met in totaal zo`n 600 leden, die in een dag- of avondcompetitie hun partijtjes spelen. Het district in zijn huidige vorm is van oorsprong het District Dieren en Omstreken (1944) dat in 2004 is samengegaan met de biljartorganisaties uit Arnhem en Ede.
40-tegen-de-klok is een spectaculaire biljartvorm waarin je als team, tegen een ander tweetal, in een speeltijd van een half uur 40 caramboles dient te maken: 25 libre, 10 van rood en tot slot 5 driebanden caramboles. De charme is de combinatie van de drie spelsoorten en de extra spanning zit hem in de teruglopende tijdklok. De beste teams uit de verschillende voorronden vormen uiteindelijk de finalepoules voor 9 maart.
Ter gelegenheid van het jubileum zijn er op 8 maart in Theothorne ook nog clinics voor de jeugd. Ook is er dan een receptie en geeft Jop de Jong een biljartdemenostratie.

districtveluwezoom.nl

c.ursem@chello.nl

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.