Home / Brummen-Regiobode / John Berends wordt Commissaris van de Koning in Gelderland

John Berends wordt Commissaris van de Koning in Gelderland

APELDOORN / GELDERLAND – John Berends, momenteel burgemeester van Apeldoorn, wordt de nieuwe commissaris van de Koning van Gelderland. Dat stellen Provinciale Staten voor, die in Berends een ideale opvolger zien voor Clemens Cornielje.

Provinciale Staten stellen voor om Berends bij de minister aan te bevelen voor benoeming tot de zeventiende commissaris van de Koning in Gelderland. Bij benoeming volgt hij Clemens Cornielje op, die deze functie ruim dertien jaar vervulde.
John Berends is sinds 19 maart 2012 burgemeester van de gemeente Apeldoorn en was daarvoor zeven jaar burgemeester van de gemeente Harderwijk. Van 1998 tot 2005 was hij wethouder en locoburgemeester in de gemeente Zwolle. Berends is op 26 april 1956 geboren in Zwolle. Hij heeft pedagogiek onderwijskunde gestudeerd, in 1994 heeft hij een Master Public Administration behaald. De heer Berends is gehuwd, heeft drie kinderen en woont in Uddel, gemeente Apeldoorn. De heer Berends is lid van het CDA.

John Berends past volgens Provinciale Staten uitstekend in de Gelderse profielschets. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring en een uitstekende politieke antenne. Hij is toegankelijk, zijn ontspannen stijl van opereren en brede netwerk maken hem dé aangewezen persoon het boegbeeld van en voor alle Gelderlanders te worden.
Na de aanbeveling van de Provinciale Staten brengt het ministerie van Binnenlandse Zaken een voordracht uit aan de koning. Naar verwachting zal John Berends vervolgens per Koninklijk Besluit benoemd worden voor een periode van zes jaar. Naar alle waarschijnlijkheid wordt hij dan op 6 februari 2019 tijdens de Statenvergadering geïnstalleerd als de zeventiende commissaris van de provincie Gelderland.

Lees ook

Lezing Irene van der Aart in Bibliotheek Brummen

BRUMMEN – Cabaretière en columniste Irene van der Aart komt vrijdag 25 juni naar de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.