Home / Brummen-Regiobode / IVN-Eerbeek zoekt hulp bij wilgen knotten

IVN-Eerbeek zoekt hulp bij wilgen knotten

EERBEEK – De werkgroep VENEL (Vrijwillig Educatief Natuur- En Landschapsonderhoud) van IVN-Eerbeek kan wel wat hulp gebruiken bij het knotten van wilgen. Dit gebeurt door vrijwilligers, zowel IVN-leden als liefhebbers van buiten.

In de maanden oktober tot en met maart vinden de werkzaamheden elke twee weken plaats op een zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Halverwege de morgen is er een koffiepauze. De afgezaagde takken worden op kleine stapels gelegd. Apenheul haalt deze enkele dagen later op. De apen smullen van de bast en de bladeren. De afgekloven takken gaan daarna naar HAPS (Het Apeldoorns Prehistorisch Spel). In dit prehistorisch dorp uit de ijzertijd worden de wilgentakken gebruikt voor het maken van vuur en gereedschappen.
Iedereen die houdt van werken in de vrije natuur is welkom om mee te helpen. Ook wie af en toe een handje wil toesteken, kan zich aanmelden. Gereedschap is in voldoende mate beschikbaar. De eerstkomende zaterdagen waarop wordt geknot zijn 8 en 22 december. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Jos Rouland, venel@ivn-eerbeek.nl of tel. 0313 – 652956.

Lees ook

Lezing Irene van der Aart in Bibliotheek Brummen

BRUMMEN – Cabaretière en columniste Irene van der Aart komt vrijdag 25 juni naar de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.