Home / Rheden-Regiobode / Inzamelen boodschappen voor Actie Kersttas

Inzamelen boodschappen voor Actie Kersttas

RHEDEN/ROZENDAAL – De kerken in Rheden en Rozendaal zamelen zaterdag 8 en zondag 9 december weer boodschappen in ten behoeve van de jaarlijkse Actie Kersttas. Deze worden uitgedeeld onder mensen in de deze gemeenten die van een minimuminkomen moeten rondkomen.

Hoewel Nederland tot de rijkste landen ter wereld behoort, zijn er nog veel mensen die op of rond de armoedegrens leven. Voor hen is het niet vanzelfsprekend om rondom Kerst feestelijke boodschappen te kunnen kopen. Daarom houden de kerken in Rheden en Rozendaal al jaren in de dure decembermaand de Actie Kersttas om een extraatje te kunnen verzorgen voor diegenen die van een minimuminkomen moeten leven. Bij diverse inleverpunten worden boodschappen verzameld.

Van de ingezamelde boodschappen worden pakketten gemaakt, die vervolgens worden verspreid door vrijwilligers van Stichting STRAK (voorheen Stichting Mensen in de Bijstand) en de plaatselijke diaconieën en caritasinstellingen. De organisatie wil de kersttassen graag vullen met kerstartikelen zoals in een kerstpakket. Denk aan koffie en thee, ontbijtproducten, feestelijk broodbeleg, bakmix voor bijvoorbeeld pannenkoeken of cake, stroop, poedersuiker, blikjes ragout of vis, sauzen, vlees- of visconserven, rookworst, maaltijdmixen en pudding, toastjes, crackers, nootjes, koek, chocolade, snoep, fruitconserven, wasmiddelen en wasverzachter, lekkere zeep, bodylotion, geurtjes, kerststol, kerstservetjes, kaarsen en waxinelichtjes en kleine kerstdecoratieartikelen. Geen alcohol. Alles dient nieuw, in de originele, gesloten verpakking en lang houdbaar te zijn. Artikelen waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen, kunnen niet worden weggegeven.

Inleveradressen

De boodschappen kunnen worden ingeleverd in de Emmauskerk in Dieren op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en op zondag voor en na de viering van 09.30 uur. In de Ontmoetingskerk kan dit op zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur en op zondag voor en na de kerkdienst.
Er is een inzameling in de Sint Nicolaaskerk in Ellecom op zaterdag 11.00 tot 13.00 uur en in de Elthetokapel in De Steeg op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur en op zondag voor en na de kerkdienst van 10.00 uur. Mevrouw Braakman, verzamelt zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur goederen aan de Harderwijkerweg 28 in Laag-Soeren.
De Kerkhorst in Spankeren is zaterdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. De familie Kamphuis neemt zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur goederen in aan de Willem Barentzstraat 10 in Rheden. In de tuinkamer van de Protestantse Kerk in Rozendaal kunnen boodschappen worden ingeleverd op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur en op zondag voor aanvang van de dienst van 10.00 uur.
in de Protestantse Kerk in Velp is er inzameling op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en op zondag voor en na de kerkdienst van 10.00 uur. Ook worden spullen ingenomen bij het Parochiecentrum naast de RK Kerk aan de Emmastraat: op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur en op zondag voor de viering van 09.45 uur. Bij de Vrije Evangelische Gemeente aan de, Oranjestraat wordt ingezameld op zondag voor en na de dienst van 10.00 uur.
De Diaconie van de Protestantse Gemeente Rheden doet mee aan de Actie Kersttas in de vorm van tegoedbonnen. Deze kunnen naar eigen keuze worden besteed in de plaatselijke supermarkten.

Donatie

Wie niet in de gelegenheid is boodschappen te brengen, maar toch iets wil geven, kan een financiële bijdrage geven. Dit kan door een bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL 82 ABNA 0503 231592 ten name van Stichting STRAK, onder vermelding van Actie Kersttas. Met deze giften worden boodschappen bijgekocht om kersttassen compleet te maken. Overgebleven gelden worden gestort in het Noodfonds van Stichting STRAK voor acute financiële problemen in de doelgroep gedurende het jaar. Giften aan STRAK zijn aftrekbaar voor de belasting.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.