Home / Rheden-Regiobode / Inwoners kiezen naam voetgangersbrug station Dieren

Inwoners kiezen naam voetgangersbrug station Dieren

DIEREN – De nieuwe voetgangersbrug bij het station in Dieren is klaar, maar heeft nog geen officiële naam. Inwoners van de gemeente Rheden kunnen stemmen op één van drie opties.

Tijdens de open dag van Traverse Dieren vroeg de gemeente inwoners mee te denken over een naam voor de brug. Er zijn deze dag honderden naamkaartjes ingeleverd. Hieruit heeft de gemeente Rheden samen met een aantal omwonenden drie opties geselecteerd. Nu is het aan inwoners om een definitieve keus te maken.

Er kan worden gekozen uit Hoge Juffer, Stationsbrug of Prinsenbrug. Elke naam heeft een eigen verklaring. Hoge Juffer komt natuurlijk van Lange Juffer, één van de langste lanen en meest drukbezochte routes op de Veluwe. Door de hoogte is de Lange Juffer een flinke klim. Vanaf de voetgangersbrug is een deel van de Juffer te zien. De naam Stationsbrug slaat op het feit dat de voetgangersbrug een verlengstuk is van het NS-station Dieren. De brug verbindt Noord- en Zuid-Dieren met elkaar. De naam Prinsenbrug is afkomstig van het feit dat de brug een verlengde is van de Prinsenstraat en een verbinding vormt met de Oranjebuurt, met zijn prinsen- en prinsessennamen.

Iedereen die een stem uit wil brengen, kan dit doen via www.rheden.nl/kieseennaam. Ook is het mogelijk de antwoordkaart uit deze Regiobode in te vullen en op te sturen naar de gemeente. Dit kan tot uiterlijk 14 december. De brug krijgt de naam waar het meest op wordt gestemd. Begin 2019 bevestigt wethouder Dorus Klomberg samen met omwonenden de nieuwe naam op de brug.

Lees ook

Ik vind: De macht van banken

Om mijn uitgaven beter in de gaten te houden, betaal ik mijn boodschappen met contant …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.