Home / Rheden-Regiobode / Innoforte en Vreedenhoff zetten stappen in fusieproces

Innoforte en Vreedenhoff zetten stappen in fusieproces

VELP – De bestuurders van ouderenzorgorganisaties Innoforte uit Velp en Vreedenhoff uit Arnhem hebben, ieder aan hun eigen Ondernemingsraad en Cliëntenraad, advies gevraagd over hun voorgenomen besluit om te fuseren. De verwachting is dat dit per maart gebeurt.

De twee organisaties willen graag fuseren omdat uit onderzoek is gebleken dat zij elkaar kunnen versterken. Samen kunnen zij cliënten meer maatwerk en een breder, gevarieerder aanbod aan zorg en services bieden. Ook vragen de ontwikkelingen in de zorgsector om een bundeling van krachten. Met oog op de toekomst wordt continuïteit van zorg beter gewaarborgd. De ondersteunende afdelingen en processen kunnen beter en minder kwetsbaar worden georganiseerd.
Daarnaast verwachten Innoforte en Vreedenhoff samen een beter antwoord te kunnen geven op de groeiende problematiek van een tekort aan geschoold personeel. Voor medewerkers in de zorg ontstaan er bij samengaan meer mogelijkheden om te specialiseren. Beide organisaties delen dezelfde waarden en zijn financieel gezond.
Aan het onderzoek naar de fusie hebben medewerkers een belangrijke, inhoudelijke, bijdrage geleverd. Ook de Ondernemingsraden en de Cliëntenraden zijn in het proces betrokken. Mede afhankelijk van de advisering door de adviesorganen zal deze overeenkomst per maart 2019 worden aangegaan.

Lees ook

Kinderen van de Anne Frank doen mee aan de Textiel Race

ELLECOM – In de bovenbouwklas van de Ellecomse basisschool Anne Frank liggen lappen textiel en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.