Home / Brummen-Regiobode / Inloopavond voorlopig ontwerp natuurontwikkeling Cortenoever

Inloopavond voorlopig ontwerp natuurontwikkeling Cortenoever

BRUMMEN – Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat werken samen met Staatsbosbeheer en de gemeente Brummen aan plannen om een natuurgebied in te richten in de uiterwaarden van Cortenoever. Op dinsdag 11 december vindt een inloopavond plaats over het voorlopig ontwerp van dit natuurgebied.

Het doel van dit project is om het gebied zo in te richten dat een nog waardevoller natuurgebied ontstaat met schoon en gezond water, waar mens, dier en plant zich thuis voelen. Dier- en plantensoorten die horen bij een levende rivier, komen daardoor weer terug in de uiterwaarden.

Het plan omvat uiterwaardverlaging door het uitdiepen van oorspronkelijke kronkelwaardgeulen waardoor meer water in de uiterwaarden komt. Daarnaast gaat het om uitbreiding van bloemrijk grasland. Ook de bestaande boskernen met onder andere hardhout ooibos worden uitgebreid. Dit ooibos is zeldzaam in Nederland. Het ontwerp is mede tot stand gekomen door inbreng van bewoners en gebruikers van het gebied via keukentafelgesprekken.

De inloopavond vindt plaats op dinsdag 11 december tussen 18.00 en 20.00 uur in de Bronkhorst Hoeve aan de Bronkhorsterweg 1-3 in Brummen. Er is vrije inloop. Om 18.00 uur en 19.00 uur is er een plenaire toelichting. Belangstellenden zijn van harte welkom. Bezoekers kunnen de kaart met het voorlopig ontwerp en een schets van de inrichting bekijken en vragen stellen en hun mening geven aan de medewerkers van het project.

www.samenwerkenaanriviernatuur.nl/cortenoever

Lees ook

55Plus Soos moet nog even wachten

LOENEN – Bij het ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen is met ingang van 7 juni …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.