Home / Brummen-Regiobode / Inloop over natuurontwikkeling Cortenoever

Inloop over natuurontwikkeling Cortenoever

BRUMMEN – Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer hebben de handen ineengeslagen en willen de uiterwaarden van Cortenoever opnieuw inrichten om het natuurgebied te versterken. De plannen hiervoor worden dinsdag 11 december tijdens een inloopbijeenkomst uit de doeken gedaan in de Bronkhorst Hoeve.

Het plan is om de uiterwaarden van Cortenoever zo in te richten dat een nog waardevoller natuurgebied ontstaat met schoon en gezond water, waar mensen, dieren en planten zich thuis voelen. Hiervoor is een ontwerp gemaakt, dat zich onder andere richt op uiterwaardverlaging. Door het uitdiepen van oorspronkelijke kronkelwaardgeulen komt er meer water in de uiterwaarden. Ook is er aandacht om bloemrijk grasland uit te breiden. Verder worden de bestaande boskernen met onder andere hardhout ooibos uitgebreid. Dit ooibos is zeldzaam in Nederland.
Aan dit project werken provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer samen. Het ontwerp is mede tot stand gekomen met inbreng van bewoners en gebruikers van het gebied.

Dinsdag 11 december vindt een inloopbijeenkomst plaats over deze natuurontwikkeling in de uiterwaarden van Cortenoever. Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn belangstellenden welkom in de Bronckhorst Hoeve. Om 18.00 en 19.00 uur is er een plenaire toelichting, maar er is op elk moment inloop mogelijk. Medewerkers van het project zijn aanwezig voor uitleg over het voorlopig ontwerp en een inrichtingsschets van het gebied.

www.samenwerkenaanriviernatuur.nl

Lees ook

’60 Km/uur is mooi begin voor veiliger weg langs kanaal’

Buurtbewoner blij met eerste stappen in verkeerssituatie LIEREN – Laat het grote plan even los, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.