Home / Brummen-Regiobode / In Brummen extra toezicht op parkeren, hondenpoep en vuurwerk

In Brummen extra toezicht op parkeren, hondenpoep en vuurwerk

BRUMMEN – De gemeente Brummen gaat de komende tijd extra controleren op naleving van de regels voor parkeren, hondenpoep en vuurwerk. Er worden extra medewerkers van het team Handhaving ingezet. Zij kunnen bekeuren als iemand de regels overtreedt en delen complimenten uit aan degenen die het goed doen.

In de komende weken zal er extra toezicht worden gehouden op parkeren. “Dat doen we om gevaarlijke situaties door foutparkeren tegen te gaan”, aldus de gemeente Brummen. “Daar waar sprake is van een overtreding van het parkeerverbod, wordt een bekeuring uitgeschreven. Het naleven van de parkeerafspraken zorgt voor een betere verkeersveiligheid voor alle weggebruikers.”

Hondenpoep is al jaren een grote bron van ergernis voor vele inwoners. Om overlast van hondenpoep te voorkomen, staan in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) regels over het houden van honden. De hond moet binnen de bebouwde kom aangelijnd blijven en hondenpoep moet netjes worden opgeruimd. De hondeneigenaar is uiteraard zelf verantwoordelijk voor het opruimen en dient zelf een schepje of zakje mee te nemen. De Bijzondere Opsporing Ambtenaar (BOA) van de gemeente kan hondenbezitters aanspreken op hun gedrag. Een boete kan variëren van 90 tot 150 euro.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, wordt de komende tijd ook extra gecontroleerd op het afsteken van illegaal en zwaar vuurwerk. Dit wordt in beslag genomen en overtreders kunnen rekenen op een bekeuring. Politie en andere toezichthouders gaan nauwlettend toezien op een juiste manier van carbidschieten en treden als dat nodig is handhavend op. Bij herhaaldelijke overlast bezoeken handhavers de locatie en spreken ze eventuele overlastveroorzakers aan. Dat werkt hopelijk preventief om overlast in de toekomst zoveel mogelijk te beperken.

Lees ook

Cultureel aanbod op Brummense basisscholen voortgezet

GEM. BRUMMEN – Het convenant Cultuureducatie, dat door alle schoolbesturen en Stichting Welzijn Brummen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.