Home / Doesburg-Regiobode / In 2019 geen Hanzedag in Doesburg

In 2019 geen Hanzedag in Doesburg

DOESBURG – De Stichting Doesburgse Hanzefeesten heeft afgelopen weekend de moeilijke beslissing moeten nemen om de Hanzedag in 2019 niet door te laten gaan wegens gebrek aan vrijwilligers. “Je moet het goed doen of niet”, aldus Walter van Ditmars, voorzitter van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten.

“Het is heel erg dat we tot dit besluit hebben moeten komen. Maar het is niet anders. Zonder een goed team met voldoende mensen kun je geen Hanzedag organiseren. Het wordt zwaar onderschat hoeveel kunde en handjes je nodig hebt om zo’n dag professioneel neer te zetten.” Alle vele oproepen om vrijwilligers te krijgen, hebben niet mogen leiden tot aanmeldingen om de vele vacatures te vervullen. De organisatie blijft naarstig zoeken naar enthousiaste vrijwilligers om in 2020 toch weer een mooie Hanzedag te kunnen neerzetten in Doesburg.
De Hanzekelder, waar het naaistersgilde van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten is gevestigd en van waaruit ook de kledinguitleen en -verhuur plaatsvindt, blijft daarom vooralsnog behouden. Er zijn gelukkig nog voldoende financiële reserves om de huur te betalen.

De Hanzedag is een van de topevenementen in Doesburg en trok tijdens de tiende editie op 9 juni dit jaar wederom meer dan 14.000 bezoekers. Bezoekers wanen zich een dag in de middeleeuwen, met veel middeleeuwse muziek, honderden figuranten in middeleeuwse kledij, kampementen, talloze acts en dergelijke.
Het bestuur hoopt dan ook dat er toch weer mensen zullen zijn die dit evenement niet verloren willen laten gaan en het stokje willen overnemen. Meer informatie en aanmelden als vrijwilliger kan bij Charlotte van Ditmars, secretaris, via tel. 0313 – 438252 of bij Reinie Koch, naaistersgilde, via tel. 0313 – 476345.

Lees ook

BoekStartdagen in bibliotheek Doesburg

DOESBURG – De bibliotheek West-Achterhoek, waar de vestiging in Doesburg deel van uitmaakt, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.