Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Verwarring over afvalzakken

Ik vind: Verwarring over afvalzakken

In de Regiobode van 12 december, waarin middels de bijlage Nieuws uit het Stadhuis van gemeente Doesburg uitvoerig werd uiteengezet hoe het systeem vanaf 1 januari werkt van het inleveren van restafval door gebruikmaking van de ondergrondse containers, heb ik de volgende zin toch bij herhaling moeten lezen en hardop voorgelezen aan mijn echtgenote om twijfels betreffende mijn leesvaardigheid weg te nemen.
Er staat: U kunt kiezen of U een grote zak gebruikt van 60 liter voor 1,40 euro of een kleine zak van 30 liter voor 2,80 euro.
Dit bracht mij tot de uitspraak die we allemaal kennen van de bekende reclame van Media Markt: Ik ben toch niet gek? Waarom zou ik mijn zakje van 30 liter in de klep van 30 liter storten voor de prijs van 2,80 euro terwijl ik hem in de klep ernaast van 60 liter voor de halve prijs van 1,40 euro kwijt kan ?
Ik verwachtte in de week daaropvolgend een rectificatie in de bijlage Nieuws uit het Stadhuis, maar trof die niet aan. Vandaar deze reactie nu.
Is hier sprake van een per abuis verwisselen van de prijskaartjes? Dan verwacht ik alsnog een correctie op dit bericht.
Is de interpretatie juist dat je bij inleveren van minder restafval meer betaalt ofwel bij inleveren van minder afval meer betaalt? Dan zie ik graag op begrijpelijke wijze uitgelegd waarop deze prijsbepaling is gebaseerd.

Dick Brons,
Doesburg

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.