Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Stank LEID

Ik vind: Stank LEID

Dat het stonk, was ons vanaf het begin van project LEID al duidelijk. De geplande uitbreiding van de bedrijven Rotra en Ubbink in de Fraterwaard, een Natura-2000gebied, is een voorbeeld van een bestuurlijke misser, een voorbeeld van hoe het niet had moeten gaan en hoe het in de toekomst ook niet meer mag gebeuren.
De twee bedrijven en vijf overheden hebben hun zin willen doordrijven zonder naar belangen te kijken. Want wat wethouder Mulder of mevrouw Meijers van de Provincie Gelderland ook beweren: het staat duidelijk in de stukken dat er vooraf een keuze was gemaakt en dat iedereen hiervan overtuigd moest worden. Over alle andere belangen, van de burger, van de bedrijven in de Fraterwaard en niet te vergeten de natuur staat niets geschreven! Het begon met misleiding -het project zou kansrijk zijn volgens een onderzoek, terwijl dit onderzoek zei dat het niet onmogelijk was. Onwaarheden en gekleurde informatie tuigden het plan en de aanpak verder op.
Hoewel de gemeenteraadsleden van Doesburg het geprobeerd hebben, tijdens de twee evaluaties over dit onderwerp zijn er feitelijk geen antwoorden gegeven op hun vragen. Gedraai, zijsporen, onwaarheden en een neerbuigende toon kenmerkten het verhaal van de verantwoordelijke wethouder Mulder. Hiermee was de afwikkeling van het project onbevredigend en is het vertrouwen verder geschaad.

SP Doesburg

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.