Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Doesburgsedijk

Ik vind: Doesburgsedijk

Een toenemende verkeersdrukte, verdient een ventilatieklep als het allemaal spaak loopt zoals in de (late) avondspits. Verkeer dat in de morgen urenlang in colonne naar Arnhem stroomt, komt in pakweg anderhalf uur als een erg milieubelastende autolawine van de A348 en houdt al het verkeer komend vanaf Zutphen, Apeldoorn en Dieren gewoon op slot.
De keuzevrijheid om wel of niet in de (late) avondspits te zitten, heeft het woon-werkverkeer niet, noch de ondernemers of avondscholieren. Wij moeten van A naar B reizen wanneer het anderen belieft. Dat gaat er allemaal moeilijk in bij de mensen die wel die keuzevrijheid hebben te reizen wanneer het hen uitkomt, badend in de vrije tijd vanuit hun luie stoel. Of degene die de luxe hebben nabij hun werk te wonen en per fiets te kunnen gaan.
En wat is dan beter dan een gespreide aftakking van de verkeersdruk? Met daarnaast nog de keus van een recreatieve aftakking naast een drukke, haastende automassa met vrachtwagens over de rondweg. Die rondweg is, hoe schandalig ook, nog haast een kilometer om. Meer asfalt en meer milieubelasting, vermenigvuldigd met alle auto’s die dan meer meters in hoge snelheid over de weg moeten.
Het openbaar vervoer richting het oosten heeft altijd al tekortgeschoten. Alternatieven zijn er dus niet. De Doesburgsedijk is nodig, zelfs onmisbaar.

Gelukkig leven we in een democratie, waar de meerderheid van het getal, de meerderheid van inwoners uit Dieren e.o., terecht het zeggenschap heeft. Mevrouw Isings, die voor afsluiting is, komt slechts uit Ellecom en voelt de zware file komend vanuit Dieren niet aan den lijve. Zij stelde ook dat de heer Zijlstra voor afsluiting zou zijn. Het tegendeel is waar. Hij heeft alleen een andere benadering voor het open houden van de weg. Mevrouw heeft duidelijk niet goed de krant gelezen. Laat staan dat ze als minderheid het voor het zeggen zou hebben.
De oversteekplaats voor fietsers vanuit Ellecom naar het fietspad op de Doesburgsedijk mag wel goed verlicht worden. Ook zou een wit gekleurde oversteekdrempel zeer gepast zijn. Maar dat terzijde.

Rob Elferink,
Dieren

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.