Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Doesburg bedankt!

Ik vind: Doesburg bedankt!

De maanden november en december 2018 zijn voor de senioren, die moeten leven van de AOW, beroerde maanden geweest met de angst dat men in 2019 financieel niet rondkomt. Dagelijks komen berichten van verhogingen binnen: gas en licht stijgt met 10 procent vanwege hogere belastingen, de huren worden verhoogd, alle dagelijkse producten worden duurder door de verhoging van de BTW van 6 naar 9 procent terwijl nog niet zolang geleden de hogere BTW van 18 naar 21 procent ging. Ook het ziekenfonds bleef niet achter. Gevolg: het levensonderhoud wordt behoorlijk duurder.
Bovendien hebben we nog niets gehoord over de inkomensverhogingen die Mark Rutte ons beloofd heeft. 2019 Zou voor iedereen een verbetering geven, maar daar hebben we niets meer over gehoord. Wel vaker heeft Rutte ons dingen beloofd die niet zijn uitgekomen. Het gaat hier ook gewoon om mensen, die onder andere de oorlog hebben meegemaakt en zij die vlak na de oorlog geboren zijn en in hun goede tijd hard gewerkt hebben aan de opbouw van ons land en nu door de overheid financieel gewurgd worden, terwijl de inkomens-verbetering naar de welstand en het zakenleven gaat. We zullen niet met gele hesjes naar het Malieveld trekken, maar verwachten een eerlijke en faire besluitvorming, in de geest van Dr. Willem Drees, die destijds voor de ouderen opkwam en de AOW invoerde.
We leven in Doesburg in een kleine gemeente, maar wat waren wij als senioren blij met de geste van het gemeentebestuur om alle AOW’ers met een laag inkomen voor de feestdagen te verrassen met 50 euro. Weliswaar een druppel op een gloeiende plaat, maar als tegemoetkoming in de kosten voor de feestdagen een welkome verrassing. Wij hopen dat Mark Rutte en zijn makkers deze hartenkreet lezen en doen wat zij beloofd hebben: namelijk een rechtvaardige en eerlijke verdeling van de welvaart en geen vriendjespolitiek, dan is deze brief niet voor niets geschreven. ] Doesburg: mede namens vele AOW’ers hartelijk bedankt voor het begrip dat u voor ons hebt getoond. Voor ons bent u een voorbeeld dat navolging verdient.

Herman Gorter,
Doesburg

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.