Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: De Lage Juffer

Ik vind: De Lage Juffer

De voetgangersbrug station Dieren krijgt een (nieuwe) naam. De Hoge Juffer doet me wel iets. Op de passerelle kun je in de verte inderdaad de Lange Juffer ontwaren. Trouwens, het hele Hof te Dieren ligt dan als het ware aan je voeten. En ook de tol die we er voor betaalden, samen te vatten in: Traverse Hof te Dieren.
De verkeerskundigen hebben daarvan gemaakt wat ervan te maken was, het is best goed geworden. Of het beter had gekund is nu een gepasseerd station. Rest dus de vredespijp.
Direct onder mij bevindt zich de bewaakte spoorovergang naar het perron. Die is afgesloten. Jammer voor de mensen met hoogtevrees of enig ander mankement. Maar het is nog niet te laat. De overgang met de afsluitbomen is er nog; zolang er rode linten zijn is er hoop. Mijn pogen bij de spoorwegen om die passage naar het perron voor die mensen open te houden was tot nu tevergeefs. Zou het toch nog kunnen lukken? De kans daarop is miniem, want NS voert het beleid om alle ‘onveilige’ overwegen aan de Veluwezoom te sluiten. Dat is weer jammer voor de wandelaars onder ons. Zouden we daar met elkaar wat aan kunnen doen? Het is een heel bijzonder algemeen belang. Mijn vingers jeuken.
Als we het redden kan die te behouden toegang tot het spoor De Lage Juffer komen te heten. Dat zou een troostprijs zijn.

Joop Zijlstra,
Ellecom

NB. Briefschrijvers die mijn naam noemden: hebt u mijn stukjes (en die grote advertentie) wel goed gelezen?

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.