Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Cultuurbedrijf RIQQ

Ik vind: Cultuurbedrijf RIQQ

Tijdens afgelopen raadsvergadering van de gemeente Rheden stemde de raad unaniem in met het kwijtschelden van een restant van een lening die in 2012 verstrekt was aan ons Cultuurbedrijf RIQQ. De VVD heeft deze kwijtschelding van harte ondersteund. Graag neem ik u – kort – even mee in de besluitvorming en de geschiedenis van deze lening.
Met de oprichting van het Cultuurbedrijf RIQQ in 2012 werd de organisatie geconfronteerd met het overnemen van de financiële verplichtingen (acht arbeidscontracten) van de voormalige muziekschool Musica Allegra. Aangezien RIQQ bij oprichting nog niet beschikte over de middelen om deze financiële uitdaging het hoofd te bieden, heeft de gemeente aangeboden hen te helpen in de vorm van een lening. De jaarlijkse aflossing van de lening heeft RIQQ afgelopen jaren bemoeilijkt in de bedrijfsvoering – het is lastig om externe geldverstrekkers aan je te binden (subsidies en fondsen) als blijkt dat er sprake is van een negatief eigen vermogen. Daarnaast wordt een gedeelte van de lening elk jaar afgelost met de subsidies die verstrekt worden voor culturele projecten en muzieklessen – en dat betekent dat er juist voor dat soort projecten minder geld overblijft.
RIQQ heeft inmiddels de helft van de lening afgelost, en dat vinden wij gezien de omstandigheden een hele mooie prestatie! Met deze kwijtschelding (goedgekeurd door de Raad tijdens de behandeling van de Zomernota op 25 september) kan ons Cultuurbedrijf er weer met frisse moed en met een gezonde financiële uitgangspositie tegenaan! Om nog meer gave culturele projecten te realiseren die onze hele gemeente een beetje mooier maken.
En mocht u nou geïnteresseerd zijn in alles wat het Cultuurbedrijf RIQQ onze gemeente te bieden heeft, zal ik hierbij ook nog even de link naar de website vermelden: www.cultuurbedrijfriqq.nl.

Martinique Visser
Raadslid VVD-Rheden

Lees ook

WiekentRheden slaat jaartje over

RHEDEN – Stichting WiekentRheden heeft besloten de activiteiten die gepland stonden op 11 en 12 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.