Home / Brummen-Regiobode / Hoog bezoek voor echtpaar Hinrichs-Dirks

Hoog bezoek voor echtpaar Hinrichs-Dirks

EERBEEK – Adriaan en Huibertje Hinrichs-Dirks vierden begin deze maand feest. Op 3 december waren ze zestig jaar getrouwd en kregen ze bezoek van burgemeester Alex van Hedel en zijn vrouw Graziella.

Adriaan (83) en Huibertje (76) ontmoetten elkaar voor het eerst op de Coolsingel in Rotterdam. Hij werkte daar bij RMI, een melkfabriek en zij was dochter van een havenarbeider in Rotterdam. Toen ze trouwden was Huibertje nog maar 16 jaar. Ze kwamen in Eerbeek terecht waar hij ging werken bij papierfabriek De Hoop. Voor Huibertje was het wel even wennen hier. “Begin jaren zestig kwam je niet makkelijk tussen de ‘echte’ Eerbekers. Het heeft een paar jaar geduurd, maar het is me wel gelukt. Er kwamen op een gegeven moment ook meer mensen van buiten in Eerbeek te wonen, Drenten, Friezen, Italianen …”
Adriaan werkte niet alleen bij de papierfabriek, hij ging ook als ijscoboer door Eerbeek en was glazenwasser en schilder. Huibertje werkte 32 jaar in de gezinsverzorging. Het echtpaar kreeg vier kinderen, zes kleinkinderen en heeft nu ‘bijna’ vier achterkleinkinderen.
De burgemeester schonk het echtpaar een kopie van de trouwakte, die door een van de dochters werd voorgelezen. Wat volgde was koffie en taart en een geanimeerd gesprek met het bruidspaar en hun kinderen en kleinkinderen. Huibertje: “We beleven heel veel plezier aan de gezelligheid met elkaar. Het is meer dan geweldig. Het is ook niet iedereen gegeven om zo lang samen te zijn.” En over het antwoord op de vraag hoe ze het zestig jaar goed hebben gehouden, hoeft ze niet lang na te denken. “Het is geven en nemen.” Adriaan vult aan: “Anders houd je het niet zo lang vol.”

Foto: Linda Stelma

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.