Home / Brummen-Regiobode / Hoofdprijs voor Eendracht tijdens Survento Festival

Hoofdprijs voor Eendracht tijdens Survento Festival

EERBEEK – In jubelstemming keerde de fanfare van Eendracht Eerbeek zondag 11 november in de heel vroege ochtend, om 02.30 uur, terug in Eerbeek vanuit Surhuisterveen in het verre noorden. Ze namen maar liefst drie prijzen mee naar huis van het Survento Fanfare Festival: die voor beste solist, groepswinnaar en beste orkest van de dag.

Het was zeker twee uur rijden, maar dat mocht de pret niet drukken voor alle leden van de fanfare van Eendracht Eerbeek. Zaterdag 10 november togen ruim vijftig muzikanten in een bus naar Surhuisterveen voor een geheel nieuw festival in de fanfarewereld: het Survento Fanfare festival. Een wedstrijd anders dan de concoursen die Eendracht gewend is. Jaap Musschenga, dirigent van de fanfare: “Een mooie kans voor de fanfare van Eendracht om zich op een geheel andere wijze te presenteren. Niet met grote werken, zoals bij gebruikelijke concoursen, maar met lichte muziek waarbij een goede programma-opbouw, presentatie en het entertainmentgehalte meespelen.”

Eendracht liet zich bij het bedenken van het programma inspireren door een thema dat Eerbeek jaarlijks in oktober in haar greep houdt: Halloween. Met stukken als Ghost Train, To My Country en Hunting Wabbits nam de fanfare het publiek mee in duistere sferen. Beelden van de oude stoomtrein uit Eerbeek en optredens van geestverschijningen en Magere Hein maakten de beleving compleet. Uitsmijter van het concert was het swingende Klezz of ’99, waar sopraansaxofonist Henk Wensink de show stal met zijn virtuoze solo. Niet voor niets ging hij naar huis met de solistenprijs. De fanfare is trots dat ze is uitgeroepen tot overall winnaar van het festival en met de wisselbeker naar huis mag. Volgend jaar mag ze de titel verdedigen: het orkest kijkt er nu al naar uit.

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.